Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Kaj početi na vroč dan?

Poletja so v Vipavski dolini lahko vroča, celo zelo vroča. K sreči so hladnejša območja na dosegu roke. Na planotah nad dolino je vedno kakšnih deset stopinj Celzija hladneje, v Trnovskem gozdu, na Banjšicah in na Nanosu pa je v senci prostranih gozdov še bolj prijetno. Le pravo kolesarsko ali pohodniško pot je treba izbrati. In ne prezrite, v Trnovskem gozdu obiščite naravne rezervate Golaki, Paradana in Smrečje, kjer boste v mraziščih našli pravo osvežitev.

Kolesarjenje v senci gozdov

Na spletni aplikaciji Vipava Valley Outdoor izberite pot na višje ležeči planoti. Obiščite katerega od ponudnikov izposoje koles, ki vam z veseljem ponudi prevoz koles na izhodišče kolesarske poti in vam ponudi tudi vodeno turo ali navodila za samostojno kolesarjenje.

Prijetne pohodniške poti

Na spletni aplikaciji Vipava Valley Outdoor izberite pot. V vročih dneh priporočamo poti z izhodiščem na 600 do 800 m nadmorske višine, od koder vodijo poti na višje vrhove. V svoji nastanitvi ali v turistično informacijskem centru povprašajte o razpoložljivosti prevoza za pohodnike iz doline na planoto.

Osvežitev ob vodi

Reka Vipava, ki teče skozi celotno Vipavsko dolino, in reka Soča v Solkanu, kjer se srečata svetova dveh zelo različnih rek, v poletnem času ponujata prijetno osvežitev ter vodne športe. Bi zaveslali po reki, obiskali Soča Fun Park ali si privoščili ribolov? Morda bi na vroč dan raje skočili v bazen mestnega kopališča, kjer lahko uživa celotna družina.

Mestna kopališča

Osvežitev in sprostitev za vso družino