Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

September 2022

Podaljšaj si poletje

Aktiven jesenski dan je lahko rajsko lep

Še je čas. Sonce ima še nekaj moči. Ko na kolesu ali na pohodu odvržeš majico in ti pogled odplava po zlatih odtenkih pokrajine, se čas ustavi. Pobočja nad Vipavsko dolino in Goriško so na jasen dan pravi magnet za aktivne. Med vinogradi, ki počasi že spreminjajo barve, lahko izbereš poti, ki se zdijo prihranjene le zate. Podeželski mir in vznemirljivo razkošje doživetij, posebej okušanja lokalnih dobrot, ustvarjata prav poseben šarm. Rajska dolina za aktivne obstaja.

Izberi najljubšo aktivnost

Morda je čas za nekaj drugačnega. Med vsemi vinskimi deželami v tem delu Evrope ima Vipavska dolina najbolj raznoliko ponudbo aktivnosti v naravi. Goriška s svojim čezmejnim prostorom, z reko Sočo in Trnovsko Banjško planoto dodaja še nekaj drugačnih priložnosti. Ste se ob pogledu na razgiban relief odločili, da bi s strto porasle griče, zanimive kraje, gradove in druge znamenitosti radi raziskovali s kolesom? Nič lažjega. Kolo si lahko izposodite pri enem od lokalnih ponudnikov, zanimivih kolesarskih poti pa je v Rajski dolini tudi dovolj. Bi svoj pohodniški dan radi popestrili z nečim zares drugačnim? Poletite! Z dveh priljubljenih odskočišč, na Lijaku in na Kovku, se lahko z roba Trnovske planote spustite s padalom, v tandemu z izkušenim vodnikom. Tudi kolesarski dan lahko zaključite drugače kot običajno, z več adrenalina. Lahko obiščite Soča fun park ali se odločite za skok z elastiko z mostu v Solkanu. Ljubitelji ribolova, jahanja in športnega plezanja lahko v Vipavski dolini in na Goriškem najdete presenetljivo lepe priložnosti za aktiven dan. Za vodne športe je jesen že malce prehladna, a si jih velja zapomniti za prihodnje poletje. Vse ostale aktivnosti pa so pri nas na voljo dobesedno vse leto. Za aktivne poletja še ni konec ...

Spoznaj spletno aplikacijo Vipava Valley Outdoor

Aktivni ljudje uživamo tudi v načrtovanju prihodnjih potepanj in v odkrivanju manj znanih poti. Včasih za priprave zmanjka časa, včasih pa se preprosto želimo prepustiti udobju preizkušenih poti. Za vse take in podobne priložnosti je kot nalašč nova spletna aplikacija Vipava Valley Outdoor, ki te popelje po najbolj priljubljenih pohodniških in kolesarskih poteh v Vipavski dolini in na Goriškem ter ponuja tudi informacije o pomembnih točkah ob poti. Aplikacija deluje na spletu in je ni potrebno nalagati v mobilno napravo. Vipava Valley Outdoor je še povsem nova aplikacija, na katero upravljavci postopno dodajajo nove poti in zanimive informacije. Zato je priporočljivo večkrat preveriti posodobitve in obiskati tudi uradni spletni portal Vipavska dolina, ki ponuja vse koristne informacije o destinaciji.

Migaj in okušaj

Naša Rajska dolina slovi po odlični kulinarični ponudbi in vrhunskih vinih. Prav obilje edinstvenih priložnosti za okušanje lokalnih dobrot doda tisto več, ki vsak aktiven dan spremeni v rajsko lepo doživetje. Ljubitelji kolesarjenja že dobro poznajo naša Bike & Taste doživetja, ki vabijo na kolesarjenje od okusa do okusa. Ne le s kolesom, na odkrivanje nepozabnih lokalnih okusov se lahko podate po vsaki aktivnosti in seveda tudi takrat, ko se zaradi vremena odločite za bolj lenoben dan. Dve restavraciji z Michelinovimi zvezdicami, še več restavracij uvrščenih v kulinarični vodnik Gault & Millau, številna mednarodna priznanja za kakovost vipavskih vin in edinstveno gostoljubje lokalnih turističnih kmetij uvrščajo Vipavsko dolino in Goriško v sam vrh slovenske vinsko kulinarične ponudbe. Sanjaj rajske okuse je naše povabilo v odkrivanje skrivnosti lokalno pridelanih, skrbno pripravljenih in z ljubeznijo ponujenih dobrot, ki so resnični zaščitni znak naše destinacije. Bi si prijetno utrujeni po celodnevnih aktivnostih v lepem naravnem okolju želeli še kaj več?

Naj vas spomnimo, skozi vsa doživetja vas bodo najlepše popeljali lokalni vodniki, ki poznajo najbolj vznemirljive poti in najlepše razglede ter znajo poskrbeti, da bodo vrata domačij za vas vedno odprta. In tu je še prav poseben vodnik, Zeleni vodnik. S svojimi prijaznimi napotki, ki jih najdete na našem spletnem portalu, vas vabi, da našo destinacijo odkrivate spoštljivo in na vsakem koraku ravnate odgovorno. Dobrodošli v Rajski dolini!