Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Avgust 2020

Vipavska dolina, rajska dolina

V Vipavski dolini je vse drugače. Vse leto.

V vsaki stvari je nekaj dobrega, pravi stara modrost. Ljudje danes skorajda tekmujemo v naštevanju dobrih stvari, ki nam jih je natrosila koronakriza. Zavedanje obilja in lepot, ki nas obdajajo, je brez dvoma ena od teh stvari. Vipavska dolina je rajska dolina! Čeprav so ji to ljubkovalno ime menda nadeli že v 17. stoletju, je zdaj pravi čas, da se ga spet zavemo. Rajsko lepa dolina, z vinom in hrano za bogove zna očarati na vsakem koraku. Pridite, zajemite njeno obilje z veliko žlico in uživajte. Zdaj in vse leto.

Kdor jo doživi enkrat …

Do nedavna skorajda nepoznano slovensko turistično destinacijo popotniki odkrivajo kot skriti dragulj in na družbenih omrežjih navdušeno delijo svoje izkušnje. Tudi v medijih lahko pogosto preberemo naklonjene zapise o Vipavski dolini.

Helen Coffey, novinarka britanske medijske hiše Independent, je pred časom raziskovala "zakaj si je ta idilična slovenska regija ustvarila ime v svetovnem turizmu," kot je zapisala. Vipavska dolina ji je globoko zlezla pod kožo. Pred dnevi je v članku z naslovom "Zakaj mora biti Vipavska dolina ob potovanju v Slovenijo na vrhu vašega seznama želja" opisala svoje osebno doživetje naše rajske doline. Njena navdihujoča zgodba izzveni kot eno najlepših povabil v Vipavsko dolino. Hvala, gospa Coffey!

Dežela opojnih okusov

O vrhunskih vipavskih vinih in izjemni kulinarični ponudbi je bilo napisanega že veliko, a najbolj pomembna je osebna izkušnja popotnika, ki je v Vipavski dolini vsakič znova izjemna. Z Michelinovimi zvezdicami nagrajene restavracije in tudi najbolj preproste turistične kmetije postavijo na mizo mnogo več kot zgolj okusne jedi. Skrivnost rajskih okusov Vipavske doline se začenja na vrtovih, poljih in v vinogradih, se plemeniti v kaščah in hramih ter živi v čudovitem izročilu, prepletenem z ljubeznijo do domače zemlje. Vsaka kaplja vina in vsaka jed je ustvarjena za čisti užitek. Privoščite si razkošje, okusite več!

Raznolike aktivnosti, nepozabna doživetja

Eno od najbolj vznemirljivih odkritij v Vipavski dolini je obilje možnosti za raziskovanje naravnih in kulturnih posebnosti, za aktivnosti na prostem in srečanja z domačini. Vse aktivnosti lahko ustvarjalno kombinirate in združujete tudi na videz nezdružljivo. Koncept mix & match, ki ga poznamo kot ustvarjalno igro, je v Vipavski dolini pogosto vodilo pri oblikovanju presenetljivih doživetij. Pobrskajte med našimi top doživetji in izberite kombinacijo aktivnosti, ki bo vaše bivanje v Vipavski dolini spremenila v nepozaben pobeg od vsakdanje rutine. Naši lokalni vodniki se najbolj razveselijo radovednih in izzivov željnih gostov, ki jih lahko popeljejo v najbolj skrite kotičke. Pustite se presenetiti!

Mirna, zelena in varna dolina

V Vipavski dolini boste povsod, tudi v največjih naseljih, daleč stran od množic in hrupa. Spokojnost narave in počasen utrip življenja vam omogočata resničen počitek. Na vsakem koraku boste lahko zaznavali, kako zelena in bivanju prijazna je ta rajska dolina, ki nosi znak trajnostnega turizma Slovenia Green. Tudi v času pandemije se pri nas lahko počutite varno. Država in državljani ravnamo odgovorno. Našo zavezo, ki jo spoštujemo vse slovenske turistične destinacije, predstavlja znak Green & Safe.