Zvezda dvorca Zemono vas pospremi v sanje v Gozdni vasici Theodosius
Kaj vas bo navdušilo?
- kakovost, pristnost okusov Gostilne pri Lojzetu v idiličnem dvorcu Zemono
- vrhunsko razvajanje in nočitev v Gozdni vasici Theodosius
- edinstveno dvodnevno enogastronomsko doživetje in sprostitev v zeleni Vipavski dolini
Ne prezrite
- lokalno, avtentično, edinstveno, izkustveno, butično, trajnostno zeleno (certifikat Green Key) doživetje in premium kakovost
- vrhunsko enogastronomsko doživetje s Tomažem Kavčičem v Gostilni pri Lojzetu
- unikatna arhitektura in ambient ekološke gozdne vasice Theodosius
- možnost dodatnih aktivnosti: obisk vipavskih vinskih kleti, kolesarjenje, pohodništvo, adrenalinski športi
Doživetje vključuje nastanitev v eni od lesenih hišk v Gozdni vasici Theodosius v Vrhpolju z dobrodošlico Gostilne pri Lojzetu v recepciji gozdne vasice, večerjo (degustacijski 6-hodni meni s sestavinami iz Vipavske doline) z vključeno vinsko spremljavo vrhunskih lokalnih vin v Gostilni pri Lojzetu v dvorcu Zemono, digestiv Gostilne pri Lojzetu v hiški, nočitev z zajtrkom, ki vključuje tudi drobno pozornost Gostilne pri Lojzetu – "zemonsko potico"; možnost prevoza z ene lokacije na drugo, možnost kolesarjenja – izposoja koles, možnost organizacije obiska vipavskih kleti in obiska Vile Lavande v Lokavcu.
Tako Gostilna pri Lojzetu dvorec Zemono kot gozdna vasica Theodosius v Vrhpolju sta prejemnika trajnostnega certifikata Green Key.
Gostilna pri Lojzetu, restavracija z Michelinovo zvezdico 2020, je po mnenju kulinaričnega vodnika Gault & Millau najboljša restavracija v Sloveniji za leto 2020 (4 kape oz. 17,5 točk), je članica Le Soste, Chaine des Rotisseurs, JRE, Rotary …
La Liste 2020: the world's best restaurants selection – najvišje uvrščena slovenska restavracija (84,5 točk).
Tomaž Kavčič, častni konzul Republike Srbije v Sloveniji, za zdaj edini slovenski dobitnik prestižnega italijanskega priznanja Cuoco d'oro (zlati kuhar) na svoj kreativen način nadaljuje več kot 120-letno družinsko gostinsko tradicijo. Gostilna pri Lojzetu je bila med začetniki gibanja slow food, chef Kavčič je kuhal za predsednike vlad v Bruslju, s svojim povezovanjem tradicionalne kulinarike in lastnih kreativnih zgodb pa je navduševal tudi na svetovni razstavi Expo v Milanu. Združenje mladih gostincev JRE (Jeunes Restaurateurs) je Tomaža Kavčiča razglasilo za najbolj inovativnega evropskega kuharskega mojstra 2017/18.
Gozdna vasica Theodosius sredi borovega gozda je od dvorca Zemono oddaljena le 3 km, ponuja 7 luksuznih hišk, nekatere so opremljene s savno in jacuzzijem. Idealna možnost za razvajanje v dvoje, sprostitev in počitek.
Cena:
- cena na osebo (v skupini 4 osebe) 182,50 €
- cena na osebo (v primeru 2 oseb) 182,50 €
- cena na osebo (v skupini od 4 do 8 (10) oseb 182,50 €
V ceno za dve osebi je vključeno: nastanitev v eni od lesenih hišk v gozdni vasici v Vrhpolju z dobrodošlico Gostilne pri Lojzetu, večerja (6-hodni degustacijski meni) z vključeno vinsko spremljavo (200 € za 2 osebi), nočitev v Gozdni vasici Theodosius z zajtrkom (165 € za dve osebi).
Za doplačilo: prevoz, degustacija vin v eni od vinskih kleti.
Rezervacije
Gostilna pri Lojzetu, dvorec Zemono
Zemono 7
5271 Vipava
M: +386 (0)41 617 408
E: zemono@zemono.si
W: www.zemono.si