Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Slikoviti dvorec in edinstveno kulinarično doživetje

Kaj vas bo navdušilo?

  • dvorec Zemono je edinstven poznorenesančni dvorec v Sloveniji, idealen za družabna srečanja in poročna slavja
  • Gostilna pri Lojzetu je uvrščena med top 3 restavracije Slovenije in je dobitnica številnih mednarodnih priznanj
  • mojstrovine mednarodno priznanega in najbolj kreativnega evropskega chefa Tomaža Kavčiča temeljijo na tradiciji in lokalnih, vrhunskih sestavinah

Ne prezrite

  • 4-hodni degustacijski meni s pozdravom iz kuhinje in sladico je na voljo za 65,00 €
  • ponudba à la carte
  • za kulinarično doživetje z vrhunsko vinsko spremljavo si vzemite dovolj časa
  • odprto vse leto, v okviru odpiralnega časa gostilne

Dvorec Zemono je renesančni biser iz 17. stoletja, edinstven in lepo ohranjen primer arhitekture podeželskega dvorca, namenjenega zabavam in užitkom. Po predhodnem dogovoru z osebjem Gostilne pri Lojzetu je dvorec odprt za oglede.

Tomaž Kavčič, eden od začetnikov slow food kuhinje v Sloveniji, je predstavnik četrte generacije gostinske družine, ki vodi Gostilno pri Lojzetu. Gostilna je dolgoletna članica prestižnega evropskega združenja JRE ter mednarodnih gastronomskih združenj Chaine des Rotisseurs in Le Soste. Redno se uvršča med tri najboljše slovenske restavracije. Med številnimi mednarodnimi priznanji velja omeniti naziv najboljše restavracije v vzhodni Evropi, Tomaž Kavčič pa je dobitnik evropske nagrade za najbolj kreativnega kuharja (JRE Innovation Award 2017/18 – by Nespresso). Gostilna, ki je z načinom priprave hrane vselej v koraku s svetovnimi trendi, slovi po kreativni uporabi lokalnih, svežih sestavin in po ohranjanju tradicije. "Vipavsko dolino najlepše predstavim na krožniku," rad poudari chef.

V Gostilno pri Lojzetu vstopiš kot gost, posloviš se kot prijatelj. Uvodna misel jedilnega lista morda najbolje ponazarja življenjsko in profesionalno filozofijo chefa Tomaža Kavčiča. Mojster okusov ustvarja z dušo in predanostjo, zato je vsako srečanje z njegovimi kreacijami izjemno doživetje.

Rezervacije


Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono
Zemono 7
5271 Vipava


T: +386 (0)5 368 70 07
M: +386 (0)41 617 408
E: rezervacije@zemono.si
W: prilojzetu.si