Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Lokalne jedi in vino Vipavske doline

Kaj vas bo navdušilo

 • spoznajte vipavske vinarje in okušajte njihova vrhunska vina
 • odlične jedi najboljših kulinaričnih mojstrov
 • pravi vipavski pršut in kozji siri

Ne prezrite

 • okušanje avtohtonih vipavskih vinskih sort
 • spoznavanje priprave pravega vipavskega pršuta
 • degustacija kozjega sira v odročni vipavski vasici
 • večerja z degustacijskim menijem priznanega kuharja
 • kosilo z najlepšim razgledom v dolini

Uživajte v pristnih okusih Vipavske doline in sproščenosti lokalnega utripa. Spoznajte vipavske vinarje, sirarja, proizvajalca pršuta in kulinarične mojstre. Prisluhnite njihovim zanimivim zgodbam ter okusite njihova najboljša vina in jedi. Vaš lokalni vodnik pa vam bo v dveh dneh dodobra predstavil kulturo in zgodovino Vipavske doline, ki je vplivala na razvoj lokalne kulinarike in pridelovanja vina.

1. dan
Obiščite dediščinsko ekološko kmetijo v odročni vipavski vasici in degustirajte kozji sir. Prijazna lastnika vas bosta popeljala skozi vas in vam predstavila zanimivo zgodbo tega skoraj pozabljenega kraja, ki je bil pred kratkim ponovno obujen. Sledi degustacija vin pri vipavskem vinarju. V prelepem ambientu njihove degustacijske sobe vam bodo ob okušanju vrhunskih vin predstavili bogato zgodovino in najzanimivejše zgodbe Vipavske doline.

Pred večerjo se boste udobno namestili v sobi butičnega hotela DAM v Kromberku. Zvečer vas čaka kulinarično doživetje v njihovi restavraciji, eni najbolje ocenjenih v regiji, nosilki Michelinove zvezdice. Chef bo za vas pripravil poseben degustacijski menu. Večer se ob vrhunskih vinih iz bogate hišne vinoteke lahko razpotegne dolgo v noč.

 2. dan
Obiščite pršutarja in spoznajte, kako se pripravi pravi vipavski pršut in kakšno vlogo ima burja pri tem procesu. Okusite najboljše suhomesne izdelke ob kozarcu klarnice, redke stare domače vinske sorte. Od tu vas popeljemo na turistično kmetijo Penzion Sinji vrh, kjer boste ob prelepih razgledih uživali v odličnih okusih. Na vrhu gore, od koder seže pogled na Vipavsko dolino, čez Kras vse do Tržaškega zaliva, vas bodo pogostili z degustacijskim menujem in izbranimi vipavskimi vini. Na drugi strani doline v vinski kleti degustirajte vrhunska biodinamična vina in odkrijte, kako se tradicionalna pridelava povezuje s sodobnim razumevanjem vina. Zabavno druženje z vinarjem in okušanje vinskih posebnosti vam bo zagotovo ostalo še dolgo v spominu.

Cena:

 • cena na osebo (v skupini 4 osebe) 399,00 €
 • cena na osebo (v primeru 2 oseb) 499,00 €
 • cena na osebo (v skupini od 4 do 8 (10) oseb) 369,00 €

V ceno je vključeno: nočitev z zajtrkom v butičnem hotelu DAM, degustacijski meni v restavraciji DAM, degustacija vina pri dveh vinarjih (5 do 6 vzorcev v vsaki kleti), degustacija vipavskega pršuta in suhomesnih izdelkov, degustacijski meni z vinsko spremljavo v restavraciji Sinji Vrh, degustacija kozjega sira in drugih mlečnih izdelkov na ekološki kmetiji, izkušen lokalni vodnik za majhne skupine, prevoz v Vipavski dolini, turistična taksa.

Rezervacija


Wajdušna (Burjatik d.o.o.)
Župančičeva ulica 1 c
5270 Ajdovščina


M: +386 (0)41 232 548
E: wajdusna@wajdusna.com
W: www.wajdusna.com