Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Gurmansko doživetje v dvorcu Zemono pri Frigidu

Kaj vas bo navdušilo?

  • kakovost, pristnost okusov Gostilne pri Lojzetu v idiličnem dvorcu Zemono
  • inovativne kulinarične kreacije Tomaža Kavčiča
  • edinstveno poldnevno enogastronomsko doživetje in sprostitev v zeleni Vipavski dolini

Ne prezrite

  • lokalno, avtentično, edinstveno, izkustveno, butično, trajnostno zeleno (certifikat Green Key) doživetje in premium kakovost
  • unikaten ambient idiličnega renesančnega dvorca Zemono
  • možnost dodatnih aktivnosti: obisk vipavskih vinskih kleti, kolesarjenje, pohodništvo, adrenalinski športi

Gurmansko doživetje vključuje večerjo ali kosilo, degustacijski "zeleni" 9-hodni meni s sestavinami iz Vipavske doline, z vključeno vinsko spremljavo vrhunskih lokalnih vin v Gostilni pri Lojzetu v dvorcu Zemono. Možnost organizacije obiska ene od vipavskih kleti ali degustacije vin, možnost organizacije prevoza in nočitve v bližini. Obvezna predhodna rezervacija.

Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono, je v letu 2020 prejela trajnostni certifikat Green key.

Kulinarični vodnik Michelin Slovenija je Gostilni pri Lojzetu dodelil eno zvezdico, po mnenju kulinaričnega vodnika Gault & Millau je najboljša restavracija v Sloveniji za leto 2020 (4 kape oz. 17,5 točk), je članica Le Soste, Chaîne des Rôtisseurs, JRE, Rotary …

La Liste 2020: the world's best restaurant selection – najvišje uvrščena slovenska restavracija (84,5 točk).

Tomaž Kavčič, častni konzul Republike Srbije v Sloveniji, za zdaj edini slovenski dobitnik prestižnega italijanskega priznanja Cuoco d'Oro (zlati kuhar) na svoj kreativen način nadaljuje več kot 120-letno družinsko gostinsko tradicijo. Gostilna pri Lojzetu je bila med začetniki gibanja slow food, chef Kavčič je kuhal za predsednike vlad v Bruslju, s svojim povezovanjem tradicionalne kulinarike in lastnih kreativnih zgodb pa je navduševal tudi na svetovni razstavi Expo v Milanu. Združenje mladih gostincev JRE (Jeunes Restaurateurs) je Tomaža Kavčiča razglasilo za najbolj inovativnega evropskega kuharskega mojstra 2017/18.

Idealno za romantično razvajanje v dvoje.

Cena na osebo: 125 €

V ceno je vključeno: kosilo ali večerja (degustacijski "zeleni meni") z vključeno vinsko spremljavo vrhunskih lokalnih vin.

Za doplačilo: prevoz, degustacija vin v eni od vinskih kleti, nočitev.

Rezervacije


Gostilna pri Lojzetu, dvorec Zemono
Zemono 7
5271 Vipava


M: +386 (0)41 617 408
E: zemono@zemono.si
W: www.zemono.si