Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Zakladi gradu Rihemberk – raziskovalni ogled gradu za družine

Kaj vas bo navdušilo?

  • povezovalna igra za družine, pare in skupine v čarobnem grajskem okolju
  • grad Rihemberk, ki je s svojo podobo kompleksno grajene srednjeveške utrdbe pod izjemnim obrambnim stolpom enkratno prizorišče iger s pustolovskim pridihom
  • kovanje kovanca na kovaškem orodju s pomočjo srednjeveškega prebivalca gradu

Ne prezrite

  • iskanja in dotika skritih predmetov, ki pričajo o življenju plemstva v zgodovini
  • interpretacije kulturne dediščine oblikovana posebej za srčne iskalce zakladov – spoznavanja zgodovine gradu Rihemberk in njegove izjemnosti v prostoru med Vipavsko dolino in Krasom
  • odkritja tipičnega stavbnega razvoja srednjeveške višinske obrambne utrdbe v razkošen plemiški dom

Če se v vas ali v vaših otrocih skriva duh iskalca zakladov in ljubitelja grajske dediščine, so Zakladi gradu Rihemberk za vas prava lahkotna pustolovščina. Nekoč je v gradu Rihemberk živel skrivnostni graščak, ki je z namenom, da bi ohranil spomin na razcvet gradu skozi stoletja, skril po gradu majhne predmete iz grajske zgodovine. V grajskem stolpu smo v špranji debelega kamnitega zidu našli skrit zemljevid, ki nas vodi do skrivališč teh majhnih zakladov. Skrivni avtor zemljevida je zelo dobro poznal zgodovino gradu in želel je, da jo spoznamo tudi mi. Z zemljevidom nam je namreč zapustil uganko.

Cena: 10,00 € / igra

V ceno je vključeno: zemljevid gradu Rihemberk na ročno izdelanem papirju, kovanje replike kovanca Alberta II. Goriškega iz aluminija, uvod in zaključek igre z grajskim vratarjem v rekonstrukciji kostuma iz srednjega veka, samostojno raziskovanje gradu in skritih predmetov in spoznavanje njegove zgodovine preko QR kod.

Dodatno: vstopnina v grad, kovanec iz srebra, različica brez uporabe telefona: skrinjica z listinami z informacijami o predmetih in grajskih stavbah.

Rezervacije


Svitar, zavod za oblikovanje prostora, zgodovino in umetnost
Bazoviška ulica 9
5220 Tolmin


M: +386 (0)31 230 163
E: svitar@svitar.si
W: www.svitar.si