Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Romantičen vikend pobeg v Vipavski dolini

Kaj vas bo navdušilo?

  • razvajanje s kulinariko in vini Vipavske doline
  • kolesarjenje ob reki Vipavi
  • ogled Vipavskega Križa in Goč

Ne prezrite

  • vikend pobeg, 3 dni / 2 nočitvi z zajtrkom na turistični kmetiji
  • kolesarjenje ob reki Vipavi do Vipavskega Križa
  • obisk zeliščarske kmetije
  • dve degustaciji

Tridnevni pobeg od vsakdanjih skrbi je namenjen parom, ki bi radi preživeli drugačen vikend. Kolesarjenje je nezahtevno, primerno tudi za začetnike.

1. dan
Popoldan prihod v Vipavsko dolino in namestitev na turistični kmetiji. Voden ogled Vipave z izviri reke Vipave in njenimi mostovi. Sledi degustacija v vinoteki in gurmanska večerja ob vodi v eni najboljših primorskih gostiln.

2. dan
Po zajtrku prevzem koles in nezahtevna kolesarska tura, ki nas bo popeljala ob reki Vipavi, mimo mostov iz serije "Najini mostovi" do najmanjšega srednjeveškega mesta v dolini. Ogled Vipavskega Križa in postanek v trgovinici Darovi Vipavske za kozarec vina in izbor lokalnih mesnin. Kolesarjenje proti Ajdovščini, kratek sprehod z ogledom glavnih znamenitosti in možnost kopanja v bazenu ali reki Vipavi. Večerja v lokalni vinoteki z vinsko spremljavo.

3. dan
Po zajtrku obisk zeliščarske kmetije, spoznavanje lastnosti zdravilnih zelišč in njihove pravilne uporabe ter možnost nakupa izdelkov. Vožnja na Goče in ogled te zanimive vipavske vasi, ki ga bomo zaključili s kosilom in domačo vinsko spremljavo.

Program je izvedljiv v lepem in suhem vremenu. V primeru slabše vremenske napovedi, lahko datum spremenimo ali pa prilagodimo program.

Cena na osebo (v primeru 2 oseb) 295 €

V ceno je vključeno: 2x nočitev z zajtrkom na turistični kmetiji ali pri drugih zasebnih ponudnikih, ogled Vipave, degustacija v vinoteki, degustacijski menu v restavraciji, vodena kolesarska tura, ogled Vipavskega Križa, kozarec vina in narezek, večerja, obisk zeliščarske kmetiji, ogled Goč, kosilo z ogledom kleti.

Doplačila: izposoja koles 39–49 €, pijača pri obrokih, dodatni transferji.

Rezervacije


Tuintam d.o.o. 
Kidričeva 20
5000 Nova Gorica


T: +386 (0)64 105 871 
E: tina@tuintam.com 
W: www.tuintam.com; www.hrami.eu