Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

E-kolesarjenje, treking in joga v Vipavski dolini in Goriških Brdih

Kaj vas bo navdušilo?

  • joga za začetek, aperitiv za nadaljevanje
  • električna treking kolesa (Scott Sub Cross) za odkrivanje čudovite in prostrane Vipavske doline
  • vino in zanimiva odkrivanja na pohodu v objemu narave

Ne prezrite

  • 3-dnevne aktivne počitnice
  • namestitev v eni od turističnih kmetij s prelepim razgledom
  • joga ob 18.00
  • kolesarjenje po Vipavski dolini (80 % asfalt, 20 % makadam)
  • pohod 

1. dan
Po prihodu v Vipavsko dolino se nastanite v eni od turističnih kmetij s prelepim razgledom. Druženje pričnemo z jogo in nadaljujemo z aperitivom. Zvečer si lahko privoščite večerjo s tipičnimi dobrotami iz bogate kuhinje Vipavske doline. Nočitev.

2. dan
Po zajtrku se z lastnim prevozom odpeljete do Nove Gorice. S kolesi se ob 8.54 vkrcamo na vlak, ki nas odpelje do Štanjela na Krasu. Tu si ogledamo kraški biser Štanjel, Ferrarijev vrt in Kobdilj. Po številnih odmaknjenih in skritih poteh, med vinogradi in nasadi, preko reke Vipave se s kolesi odpeljemo do srednjeveškega Vipavskega Križa. Izbrali smo najlepše poti, ki ponujajo resnično navdihujoče razglede na obronke krasa in Trnovske planote. Z električnimi kolesi ne bo težavno. Kolesarjenje nadaljujemo do Nove Gorice. Na poti si bomo vzeli čas za tipično kosilo z lokalnimi dobrotami in vinom.

3. dan
Po zajtrku se z lastnim prevozom odpeljemo do gradu Dobrovo. Tu se odpravimo na pohod skozi briške brajde, sadovnjake in gozdove. Hodili bomo po starih vaseh s tipično briško arhitekturo in se povzpeli na razgledni stolp v Gonjačah. Spoznali bomo briška vina, način pridelave, delo v kleti in vinogradu. Druženje zaključimo pri vinski kleti Dobrovo. Možnost ogleda kleti in degustacije vin.

Cena:

2–3 osebe: 245 € na osebo
4–6 oseb: 179 € na osebo
7–10 oseb: 148 € na osebo

V ceno je vključeno: 2x nočitev z zajtrkom na turistični kmetiji (ali v hotelu 3* ali penzionu) v bližini Nove Gorice, vodena vadba joge, pijača dobrodošlice, voden kolesarski izlet po Vipavski dolini in treking kolo, vožnja z vlakom iz Nove Gorice do Štanjela, voden pohodni izlet po Brdih.

Za doplačilo na licu mesta: turistična taksa.

Doplačilo po želji: električno kolo 19 €, otroški sedež 9 €, enoposteljna soba za 2 noči 38 €, degustacija v Goriških brdih od 12 €, kosilo od 15 €, pijača ob kosilu.

Rezervacije


Cycling Holidays by Exploremore

Ulica Gradnikove brigade 6

5000 Nova Gorica


M: +386 (0)30 374 910

E: info@cyclingholidays.si

W: www.cyclingholidays.si