Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Aktiven pobeg s prijatelji ali samo v dvoje

Kaj vas bo navdušilo?

 • sprehod po robu do Otliškega okna
 • supanje po reki Vipavi
 • spoznavanje lokalnih vin in dobrot

Ne prezrite

 • vikend pobeg, 3 dni / 2 nočitvi
 • namestitev pri lokalnih ponudnikih v apartmajih ali sobah z zajtrkom
 • kolesarjenje, treking in supanje – vse za aktivni pobeg od vsakdanjih skrbi
 • domača hrana na vipavski način za razvajanje brbončič
 • neverjetni razgledi s hribov, v dolini in na reki

Aktivni oddih je primeren za skupine prijateljev ali pare, ki uživajo v vseh aktivnostih na prostem in bi radi doživeli nekaj novega. Spoznali boste Vipavsko dolino v vsej njeni lepoti, od ravnic ob reki Vipavi do roba Gore, s katerega se vam odpirajo prečudoviti razgledi na dolino, in do zelenih oaz ob reki Vipavi. Ob tem pa boste lahko uživali v domači hrani in lokalnih vinih. Naj se pustolovščina začne. 

1. dan
Prihod v Vipavsko dolino in namestitev v apartmaje ali sobe. S kolesi se bomo zapeljali ob reki Vipavi, ki se leno vije skozi dolino. Ustavili se bomo pri enem od lokalnih vinarjev in ob prigrizku spoznavali vipavska vina. Kolesarska tura se bo nadaljevala do lokala na prostem, kjer strežejo najboljše burgerje v dolini. Transfer do namestitve.

2. dan
Odpravili se bomo na Goro, od koder se nam razprostira čudovit razgled na dolino. Sprehodili se bomo po slikoviti Poti po robu. Po kosilu na terasi bomo naš treking nadaljevali do edinstvenega Otliškega okna in spoznali legendo njegovega nastanka. Spustili se bomo v dolino do izvira reke Hubelj in v središče Ajdovščine, kjer si bomo privoščili sladoled ali kavico. Zapeljali se bomo do Vipavskega Križa, ki je slovel kot najmanjše mesto v Avstro-Ogrski monarhiji. Dan bomo zaključili z degustacijo vin ob domači hrani. Transfer do namestitve.

3. dan
Dan bomo namenili edinstvenemu spoznavanju doline z vodne perspektive. Skupaj z vodnikom se bomo na supu podali po reki Vipavi, priložnost bo tudi za skok v vodo. Zaključili bomo z gurmanskim piknikom. Slovo od doline in vožnja proti domu.

Program je izvedljiv v primeru lepega in suhega vremena, v slučaju slabše napovedi se lahko datum premakne ali program prilagodi razmeram.

Cena:

 • cena na osebo (v skupini 4 osebe) 475 €
 • cena na osebo (v primeru 2 oseb) 499 €
 • cena na osebo (v skupini od 6 do 8 (10) oseb) 385 €

V ceno je vključeno: 2x nočitev z zajtrkom v sobah ali apartmajih, najem električnih koles, degustacija, gurmanski burger, veden pohod po robu do Otiškega okna in do Ajdovščine, kosilo, kavica ali sladoled v centru Ajdovščine, degustacija in prigrizek v vinoteki, supanje po reki Vipavi s kulinaričnim razvajanjem, vodenje skozi celoten program, vsi transferji po programu.

Doplačilo: pijača ob obrokih.

Rezervacije


Tuintam d.o.o. 
Kidričeva 20 
5000 Nova Gorica


T: +386 (0)64 105 871
E: tina@tuintam.com 
W: www.tuintam.com; www.hrami.eu