Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Praznično v Rajski dolini

V Vipavski dolini je tudi praznični čas drugačen. Mila klima je kot nalašč za potepanje ali kolesarjenje po zimsko zasanjani pokrajini, ki ga združite z obiskom katere izmed prazničnih prireditev po vsej dolini.

Že tradicionalno vas vse tja do decembrskih praznikov popelje niz prireditev s skupnim naslovom Vinski hrami Vipavske doline med martinom in božičem. Prepustite se pokušinam mladega vina, raziskovanju lokalne vinske kulture in okušanju domačih dobrot v pristnem ambientu vipavskih »hramov«.

Kanček pravljičnosti vsako leto pričarajo jaslice. Domačini jih postavijo po ulicah in »gasah«, na okenske police, pred svoje domove … kje jih boste našli letos, preberite tukaj.

Morda razmišljate, kje boste silvestrovali, in iščete informacije o odprtih osmicah ali etnološko obarvanih prireditvah. Vas zanima tudi bolj urban praznični utrip? V koledarju prireditev Kam in kdaj boste našli še več pestrega predprazničnega in prazničnega dogajanja. Te informacije so na voljo le v slovenskem jeziku, toda vsak domačin vam bo z veseljem pomagal poiskati pravi dogodek. Z veseljem vas bodo sprejeli tudi turistično informacijski centri.