Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Festival vina in kulinarike Okusi Vipavske

Revija pristnih vipavskih dobrot

V najlepših pomladnih dneh, v sredini meseca maja se v osrčju doline vsako leto odvija festival Okusi Vipavske, ki je največji poklon vinu in kulinariki Vipavske doline. Tradicionalni festival privabi najbolj uspešne pridelovalce in ustvarjalce edinstvenih okusov, tako značilnih za Vipavsko dolino. V slikovitem baročnem dvorcu Zemono, ki ponosno krasi dolino, se vsako leto prav tako ponosno predstavljajo vipavski vinarji z najboljšim iz svojih kleti. Te izjemne okuse povežejo v celoto s kulinaričnimi dosežki največjih mojstrov.

Festival v dveh festivalskih dneh na dvorcu Zemono obiskovalcem ponudi najboljša vina in kulinariko, zanimive delavnice in predstavitve, tržnico vipavskih dobrot, vinske posebnosti iz tujine, presenečenja s kuharskim mojstrom Tomažem Kavčičem in izjemno doživetje v čudovitem okolju.

Pod okriljem festivala Okusi Vipavske vsako leto poteka tudi Kulinarični mesec, ki obiskovalcem ponuja veliko priložnosti za kulinarična razvajanja. Kar 20 restavracij v Vipavski dolini se v tem mesecu posebej potrudi za svoje goste in jim ponudi posebej izbrane okuse jedi ter prave vipavske jedilnike. Sodelujoče restavracije, jedilnike in cene najdete tukaj.

Festival Okusi Vipavske organizira Razvojna agencija ROD iz Ajdovščine v sodelovanju z vipavskimi vinarji.

Program 2022

Festival vina in kulinarike Okusi Vipavske, 5. 6. 2022
Kulinarični mesec, 6. 5. – 6. 6. 2022
Informacije: www.okusi-vipavske.si