Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Kolesarska dirka Po Sloveniji

Ena od etap mednarodne Dirke Po Sloveniji – s startom v Ljubljani in ciljem v Novi Gorici – bo Vipavsko dolino in Goriško postavila v središče športnega dogajanja. Lepote naše destinacije bodo na 3. etapi dirke spremljali tudi gledalci neposrednega prenosa po vsej Evropi.

Dirka Po Sloveniji, letos že 30. po vrsti, je največji kolesarski dogodek v Sloveniji, na katerem tekmujejo kolesarji iz več kot dvajsetih ekip. Slovita zelena pentlja, ki že nekaj let poteka pod sloganom "Fight for green" (Boj za zeleno), vsako leto razvrsti svoje etape po različnih delih Slovenije.

Slikovita Vipavska dolina in Nova Gorica, ki je brez vidne meje s sosednjo Gorico povezana v edinstveno somestje, bosta letos ponovno gostili vrhunske tekmovalce. Kolesarji bodo tretjo etapo začeli v Ljubljani in jo zaključili na Kidričevi ulici v Novi Gorici.

14. junija se bodo kolesarji podali po 160,5 km dolgi trasi po dobršnem delu Vipavske doline in Goriške, del trase pa kolesarje popelje čez državno mejo v Italijo in v Goriška Brda. Etapo zaznamujejo zahtevni vzponi in spusti, čudovita narava ter številne naravne in kulturne znamenitosti, ki si jih bo v neposrednem televizijskem prenosu lahko ogledalo več kot 10 milijonov gledalcev po svetu.

Vipavska dolina, ki je dežela naravnih lepot, vina in kulinarike, bo svoje obiskovalce ne le v času dirke, temveč tudi sicer razvajala z gostoljubjem in drugačnimi doživetji. V gostilnah in na turističnih kmetijah bodo pripravili okusne jedi lokalnega izvora za goste, ki jih bodo obiskali s kolesom ali kako drugače. Vipavska dolina, ki jo obdajajo visoke kraške planote in vinorodnimi griči ter se na zahodu odpira v čezmejno Goriško, v vseh letnih časih privlači številne rekreativne kolesarje, ki se po kolesarska doživetja vedno znava vračajo.

Podrobno traso 3. Dirke Po Sloveniji si lahko ogledate na: https://tourofslovenia.si/sl/etapa/3