Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

UTVV – Ultra Trail Vipavska dolina

Izziv za najbolj vzdržljive

Vipavska dolina je kot ustvarjena za športe v naravi. Posebej priljubljena je med gorskimi tekači in gorskimi kolesarji, saj vse leto nudi odlične pogoje za trening in športne užitke. Ni naključje, da je prav v Vipavski dolini zaživel odmeven mednarodni dogodek UTVV – Ultra Trail Vipavska dolina, ki združuje tekmovanja v gorskem in mestnem teku. Dolina, strma pobočja, visoke planote in griči vsako pomlad ponudijo velik športni in tudi vzdržljivostni izziv številnim tekmovalcem z vsega sveta, ki se v Vipavsko dolino radi vračajo tudi zaradi prijaznih ljudi in odlične gastronomije.

Najbolj odmevno in tudi najbolj množično tekmovanje je gorski ultramaraton, ki je resnično velik preizkus za tekmovalce in izjemno doživetje za njihove navijače.

Gorski ultramaraton je speljan preko najvišjih vrhov nad Vipavsko dolino ter po njenih s trto obraslih gričih. Gorske tekače lahko spremljate ob poti in jih pričakate na eni od postojank, ki so urejene v gorskih kočah, na turističnih kmetijah in pri vinarjih. Tekmovalne proge in postojanke posameznih tekmovanj lahko najdete tukaj.

Program 2020

UTVV – Ultra Trail Vipavska dolina (gorski ultramaraton), 15.–16. 5. 2020

Kategorije:
Emperor (UTVV 160): start 15. maja ob 18.00 v Ajdovščini
Centurion (UTVV 100): start 16. maja ob 00.00 v Ajdovščini
Gladiator (UTVV 50): start 16. maja ob 8.00 v Vipavskem Križu
Legionar (UTVV 30): start 16. maja ob 10.00 v Vipavi
Asterix (UTVV 16): start 16. maja ob 17.00 v Vipavi
Obelix – hike & wine: start 16. maja ob 12.00 v Vipavi

Informacije: www.ultratrail.si