Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Počitnice! V rajski dolini.

Naj vas preseneti in razvaja

Vsak ima svoje osebne razloge za izbiro počitnic, letos pa imamo tudi enega skupnega. Po več kot letu dni življenja z omejitvami, ki nam jih je vsilila epidemija, hrepenimo po drobnih užitkih in resnični sprostitvi v prvinskem okolju. Ravno prav odmaknjena in ravno prav raznolika, prijetno mirna in hkrati neizčrpna, če iščete nova doživetja, vam lahko Vipavska dolina skupaj z Goriško s svojo drugačnostjo in iskrenim gostoljubjem ponudi natanko to, o čemer ste že več mesecev sanjali. Dobrodošli v rajski dolini, kjer boste svoje najljubše aktivnosti na prostem in odkrivanje novih zgodb lahko povezali z okušanjem edinstvenih lokalnih dobrot.

Bike & Taste v rajski dolini

O današnji priljubljenosti kolesarjenja ne gre izgubljati besed. Ko smo enkrat izbrali primerno kolo in vrsto kolesarjenja, ki nas najbolj izpolnjuje, ostane le še vprašanje: kam? V rajski dolini ponujamo preprosto rešitev: Bike & Taste, kolesarjenje od okusa do okusa. V Vipavski dolini, na njenih vinorodnih gričih, v Goriški ravnici, na visokih kraških planotah in na kraškem robu boste zlahka našli primeren kolesarski izziv. Zase, za prijatelje, za družino. In vsem so v rajski dolini na voljo dvojni užitki. Po kolesarjenju se v teh krajih preprosto moraš nagraditi z lokalnimi okusi, ki jih ne besede ne slike ne morejo ustrezno predstaviti. S kolesa je zato treba stopiti na kmetiji, kjer v hramu zorijo edinstvena vipavska vina in kjer odlične vinske pokušine pospremijo z rezinami vipavskega pršuta in drugimi tradicionalnimi prigrizki. S kolesom se je treba zapeljati do ene od domačih gostiln, ki ponudijo lokalne jedi, ali do ene od restavracij, kjer kraljuje vrhunska kulinarika. Vsepovsod lahko pričakujete pristne jedi, pripravljene iz lokalno pridelanih sestavin. Ne prezrite številnih gastronomskih in vinskih posebnosti ter priznanj slovitih kulinaričnih vodnikov, kot sta Michelin ter Gault&Millau, ki Vipavsko dolino uvrščajo v sam vrh slovenske kulinarične ponudbe. Kolesarite, okušajte in uživajte!

Top doživetja

Rajsko dolino lahko seveda raziskujete tudi drugače. Navdušilo vas bo obilje priložnosti za aktivnosti v naravi. Poleg kolesarjenja lahko izberete pohodniške ture, lahko poletite z jadralnim padalom, jahate, plezate, supate ali se po reki spustite s kajakom, morda z raftom. Tudi nekaj izrazito adrenalinskih aktivnosti si lahko privoščite. Najlepše pa boste rajsko dolino odkrivali v spremstvu lokalnih vodnikov, ko boste izbrali eno od številnih top doživetij. V prepletu odkrivanja naravnih in kulturnih znamenitosti, lokalnih zgodb in posebnosti, svežih in tradicionalnih okusov, običajev in zamisli lokalnih ljudi boste začutili resnično dušo teh krajev. Lagodno, trajnostno in v vseh pogledih varno, skladno z visokimi standardi Green & Safe, ki jim v Sloveniji dajemo velik pomen, boste lahko uživali in si odpočili.

Rajska dolina za družine

Lepa narava, miren življenjski utrip in dovolj priložnosti za raznolike aktivnosti so preverjeno najboljša kombinacija za prijetne družinske počitnice ali podaljšan vikend. Otroška radovednost potrebuje nove zgodbe, mladostna energija išče vedno nove izzive. Vse to in veliko več boste našli v Vipavski dolini in na Goriškem. Kaj bi najraje počeli? Bi kolesarjenje ali pohodniške ture radi povezali z odkrivanjem nenavadnih naravnih pojavov ali lokalnih zgodb? Bi se radi osvežili ob vodi ali poiskali novo adrenalinsko doživetje? Rajska dolina za družine vas bo očarala z namigi za potepanja, s ponudbo raznolikih aktivnosti v naravi, s prijetnim bivanjem v podeželskih nastanitvah in seveda z neprekosljivimi lokalnimi okusi. Kdaj ste se nazadnje do sitega najedli sadja naravnost z drevesa? Bi otroke popeljali na obisk k čebelarju, v adrenalinski park ali jih osrečili z lovom na zaklad? Rajska dolina ponuja top doživetja za družine in razvaja na vsakem koraku.

Poletna osvežitev

V Vipavski dolini in na Goriškem pričakujte veliko sončnih dni in prijazno podnebje. Edinstvena lega na stičišču geografsko različnih svetov ustvarja tudi edinstvene pogoje za aktivnosti v naravi, ki so v teh krajih obiskovalcem na voljo vse leto. Poletja so običajno vroča, zato ne bo odveč namig, kje lahko poiščete osvežitev, ko se temperature zraka dvignejo nad povprečje. Prva nam vselej pride na misel voda. Reka Vipava, po kateri je dolina dobila ime, vabi k raziskovanju njenih izvirov in k sproščanju ob njenih bregovih. Vas mikajo vodni športi ali si boste raje privoščili sprostitev, ki jo ponuja ribolov? Dobra izbira sta tudi poletni kopališči v Novi Gorici in Ajdovščini, ki slovita po odlični urejenosti. Pravi pobeg pred poletno vročino pa ponujajo številne prijazne nastanitve na Trnovski in Banjški planoti ter na Gori, na vzhodnem delu Trnovske planote. Ne le nižje temperature zraka, tudi priložnosti za potepanja po gozdovih, v senci stoletnih dreves in med številnimi naravnimi znamenitostmi, ponujajo prijeten poletni oddih.