Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Adrenalinski izzivi  

Gremo!

Počitnice so bolj zabavne, če si jih popestrimo z doživetji, ki zbudijo nekaj več adrenalina. Za mlade in malo manj mlade lahko v Vipavski dolini in na Goriškem poiščete dovolj drzno aktivnost, ki bo tudi med vašimi počitniškimi fotografijami dobila prav posebno mesto.

V Solkanu ob reki Soči boste skorajda na enem mestu našli največ adrenalinskih izzivov. Soča Fun Park na bregu smaragdne reke ponuja kar pet različnih poligonov za pustolovščine in tudi edinstven 300-metrski zip line, speljan približno 40 metrov nad Sočo. Na reki Soči se lahko v Kajak centru preizkusite tudi v vožnji s kajaki in raftom. Ne cestnem solkanskem mostu pa si lahko omislite skok z elastiko proti brzicam Soče. Bungee jumping v Solkanu je edini te vrste v Sloveniji.

Bi radi enkrat poleteli z jadralnim padalom? Nič lažjega! Vipavska dolina slovi po odličnih pogojih za prosto letenje. Z izkušenim pilotom si lahko privoščite polet v tandemu z vzletišč na Kovku ali na Lijaku in doživite nepozaben pogled na Vipavsko dolino, morje, Kras in Julijske Alpe.

Tudi na trdnih tleh boste našli dovolj izzivov. Skejterji bodo navdušeni nad sodobnima poligonoma GOskateparka v Novi Gorici in Skate parka Pale v Ajdovščini. V neposredni bližini slednjega je v Športnem parku Pale tudi sloviti Bike Park Frutabela, ki privablja gorsko kolesarske navdušence od blizu in daleč. Ljubitelje še večjih hitrosti pa bo navdušil Karting center v Vrtojbi, ki omogoča tudi izposojo kartov.