Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Raj za kolesarska potepanja

Izberite svojo pot

V Vipavski dolini kolesarimo vse leto, dobesedno. Brezmejne priložnosti za kolesarska potepanja ponujajo vsi letni časi in vsak jim doda prav poseben značaj. Vse leto lahko izbirate različno zahtevne smeri, pa tudi različne lokalne zgodbe, ki bodo zaznamovale vaš kolesarski dan, in seveda različna kulinarično vinska razvajanja, brez katerih v Vipavski dolini preprosto ne gre.

Po dolini in ob reki Vipavi

Sproščujoče kolesarjenje, ki je primerno tudi za družine, vas bo razveselilo z zanimivimi priložnostmi za postanke. Starodavna Vipava z deltastim izvirom reke, Ajdovščina z izjemno dediščino Rimljanov, srednjeveški Vipavski Križ s svojim gradom in samostanom, Nova Gorica s parki, vrtnicami in kulturnimi spomeniki.

S trto porasli vipavski griči

Slikoviti griči vabijo nekoliko zahtevnejše kolesarje, z električnim kolesom pa so dostopni vsakomur. Ob postankih v starih, iz kamna značilno grajenih vaseh vas k okušanju domačih dobrot vabijo turistične kmetije in vinarji. Izberite eno od top doživetij, ki jih ponujajo lokalni vodniki, in odkrijte tudi najbolj skrite kotičke vipavskih gričev.

Strmine in visoke planote

Povsem drugačna doživetja v Vipavski dolini navdušujejo gorske kolesarje. Nanos, Trnovska in Banjška planota ter pobočja nad dolino se zdijo en sam naravni športni park, kjer lahko najdete tudi urejene poti za gorske kolesarske izzive. Izkušeni lokalni vodniki poznajo najlepše smeri in vam organizirajo tudi prevoz na izhodišča kolesarskih tur. Pravo razkošje vzponov in spustov po pobočjih planot, kjer je že dvakrat potekala etapa slovitega Gira d'Italia in večkrat tudi dirka Po Sloveniji, navdušuje najbolj zahtevne cestne kolesarje.

Odkrijte nepozabna doživetja na kolesu in čar, ki ga lahko ponudi le Vipavska dolina.