Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

April 2022

Rajska dolina za aktivne

Prepričljive drugačnosti, ki jih lahko ponudi le Vipavska dolina

Dnevi, preživeti na prostem, v naravi in na svežem zraku, so danes sinonim za prave počitnice. Že razmišljate o tem, kje bi našli nove priložnosti za svoje najljubše aktivnosti na prostem, kje bi lahko izkusili tudi kaj novega in preprosto uživali na vsakem koraku? Rajska dolina za aktivne obstaja. Njeno edinstvenost ustvarja pokrajina, izklesana od sonca in vetra. Neprekosljiv šarm in drugačnost dodajajo vrhunski lokalni okusi. Resničnost njene rajskosti izžarevajo obrazi ljudi, ki so jo izkusili. Pridite in ujemite svoja rajsko lepa doživetja.

Raznolikost navdušuje

Vas bi po slikovitem pohodu in vzponu na rob čudovite planote zamikalo, da bi v dolino poleteli z jadralnim padalom? Bi sredi kolesarskih počitnic na vroč poletni dan želeli izkusiti supanje po čarobno zelenih meandrih reke Vipave? Bi nekega sončnega jutra sedli na izposojeno e-kolo in se pustili voditi v raziskovanje starih vasi in s trto poraslih gričev? Bi dolino želeli občudovati z najbolj strme in vse leto sončne ferate ali bi se po jeklenici spustili čez reko Sočo in si na koncu privoščili še spust z raftom čez mejo v Italijo? V Vipavski dolini in brezmejni Goriški lahko izbirate med toliko različnimi aktivnostmi, da bodo vsake počitnice prekratke, da bi izkusili vse. Karkoli boste izbrali, lagodna potepanja, peš ali s kolesom, strme vzpone ali aktivnosti, ki prebudijo adrenalin, vselej boste ob tem lahko uživali v čudovitih vedutah ter številnih naravnih in kulturnih znamenitostih.

Okusi očarajo s pristnostjo

Po aktivnem dnevu, ko je treba nekaj pojesti, Rajska dolina razkrije vse svoje čare. Malo kje si lahko tako kot v Vipavski dolini in brezmejni Goriški privoščite dvojne užitke. Okusite popolnost, zaljubite se v pristnost. Ko boste ob postankih okušali lokalne jedi, zvečer sedli za mizo pri enem od priznanih chefov ali si privoščili vinsko pokušino pri enem od vrhunskih vipavskih vinarjev, se boste počutili kot v raju. Ravno zato vas vabimo, da svoje aktivnosti v naših krajih načrtujete kot potepanje od okusa do okusa. Preverite naše Bike & Taste namige, poučite se o lokalnih vinskih in kulinaričnih posebnostih ob branju naših zapisov z naslovom Sanjaj rajske okuse in rezervirajte svoje kulinarično razvajanje v eni od restavracij, gostiln ali turističnih kmetij. Ste vedeli, da sodijo naši kraji po številu pridobljenih Michelinovih zvezdic, kap Gault & Millau ter drugih kulinaričnih in vinskih priznanj v sam slovenski vrh? Okušanje bo vaše aktivne počitnice spremenilo v edinstveno doživetje.

Vse leto. Zeleno.

Prijazno mediteransko podnebje z obiljem sončnih dni je pravi zaščitni znak naše Rajske doline. Večino aktivnosti na prostem si zato lahko pri nas privoščite vse leto, vodni športi in nekatera adrenalinska doživetja pa se pri nas začenjajo že pred poletjem. Od pomladi do jeseni je izbira aktivnosti res široka in tudi v hladnejših mesecih pri nas lahko hodite, kolesarite, letite, plezate in jahate, če le burja ne pretirava s svojo hitrostjo. A kdo bi ji zameril, tej lokalni posebnosti, ki se včasih malce razbesni tudi sredi poletja. Kot bi nas hotela spomniti, da je ob vsem človeškem napredku narava vendarle gospodar. Na naš odnos do narave, pa tudi do pristnega načina življenja in lokalnega bogastva, nas, domačine in obiskovalce, prijazno opominja Zeleni vodnik. Preberite njegove zelene napotke, upoštevajte jih in nam pomagajte, da bo naša Rajska dolina tudi v prihodnje ostajala rajska.