Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Januar 2020

Rezervirajte svoje doživetje

Izberite najljubše aktivnosti v Vipavski dolini

Leto se je pravkar začelo in zdaj je pravi čas za načrtovanje novih potepanj in iskanje novih doživetij. Vipavska dolina je v zadnjih letih pritegnila pozornost številnih popotnikov, ki iščejo neokrnjeno naravo in izvirno drugačnost. Kljub priljubljenosti je ostala pristna, prijazna in mirna. V Vipavski dolini ne boste srečali množice turistov, saj je skorajda celotna turistična ponudba namenjena posameznim popotnikom in manjšim skupinam, ki cenijo posebno pozornost, s katero jih razvajajo gostitelji. Zato so najlepši kotički in najbolj vznemirljiva doživetja vsako leto že zgodaj zasedeni. Pohitite, izberite po svojem okusu in pravočasno rezervirajte svoje nepozabno doživetje.

Očarljive podeželske nastanitve

V Vipavski dolini pričakujte drugačno razkošje. V različnih krajih, v mestih in v vaseh, lahko seveda najdete nastanitve visoke kategorije, podeželske nastanitve pa so večinoma ljubko preproste, z vsem udobjem in brezhibno čistočo. Imajo pa nekaj, kar si boste zapomnili za zmeraj. Podeželski mir in lagodni ritem življenja vas bosta zazibala v popoln oddih. Kdaj ste se nazadnje zbudili ob ptičjem petju ali morda zaspali ob nenavadno ritmičnih zvokih značilne burje? Vas mika obilen zajtrk na eni od turističnih kmetij? Bi razprostrli svoj šotor v kampu s čudovitim pogledom na obronke Vipavske doline ali bi se raje ugnezdili v prijazni sobi sredi stare vipavske vasi? Povsod vas bo prijaznost gostiteljev prepričala, da ste izbrali prav. Le rezervirati morate pravočasno, saj je v poletnih mesecih včasih res težko najti posteljo tam, kjer bi si želeli.

Naj vas navdušijo drugačna doživetja

Lepota pokrajine v hipu očara vsakega obiskovalca, edinstvene značilnosti in resnične posebnosti Vipavske doline pa vam pomagajo odkrivati naša top doživetja. Prepustite se izkušenim lokalnim vodnikom. Z izbranimi programi in zanimivimi zgodbami iz lokalnega izročila vas bodo popeljali v čudovita odkritja. Radi raziskujete preteklost? V Vipavski dolini lahko odkrivate sledi rimskega imperija, obiščete Kostanjevico, biser goriške dediščine, ali srednjeveško mestece Vipavski Križ. Na poteh miru lahko odkrivate zgodbe iz prve svetovne vojne, v muzejih in galerijah pa boste Vipavsko dolino spoznali kot izjemno stičišče kultur. Pravo razkošje ponujajo vinsko kulinarična doživetja. Odkrijte edinstvenost vipavskih vin, prepustite se nepozabnim gastronomskim razvajanjem in okusite domačnost na turističnih kmetijah. Celo pohodniške poti so v Vipavski dolini speljane tako, da navdušujejo hedoniste. Svoja nepozabna doživetja boste pri nas našli tudi adrenalinski navdušenci, na zanimivo raziskovanje doline med vinogradi in gradovi pa se lahko odpeljete s kolesom. Vas zanima več? Lokalni vodniki vam bodo z veseljem pripravili doživetja po meri, le pravočasno jim morate sporočiti svoj prihod.

V središču svetovnih znamenitosti

Vipavska dolina je odlično izhodišče za raziskovanje bližnjih znamenitosti, med katerimi so tudi svetovno znani slovenski dragulji. Le približno pol ure vožnje stran si lahko ogledate Postojnsko jamo, najbolj obiskano turistično kraško jamo v Evropi, Škocjanske jame z največjim podzemnim kanjonom na svetu, ki so vpisane na seznam svetovne dediščine Unesco, pa tudi slovito Kobilarno Lipica, kjer že več kot 400 let vzrejajo čudovite bele konje lipicance. V neposredni bližini je tudi dolina Soče, kjer lahko občudujete za mnoge najlepšo alpsko reko v Evropi. Vipavska dolina ima odlično cestno povezavo tudi s štirimi mednarodnimi letališči, zato vam priporočamo, da se nastanite v Vipavski dolini in od tu raziskujete lepote Slovenije. Mir in gostoljubje, morda tudi tisti edinstven kozarec lokalnega vina, ki vas bo pričakal vsak večer, so več kot le dobri razlogi za oddih v Vipavski dolini.