Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Julij 2019

Naše poletne uspešnice

Spoznajte in okusite drugačnost. Doživite več.

Vipavska dolina ponuja drugačna doživetja vse leto, v letošnjem poletju pa vas pričakuje s posebno ponudbo, imenovano Poletne uspešnice Vipavske doline. Najlepša vodena doživetja in aktivnosti v naravi, odlična vipavska vina in kulinarika, lokalne znamenitosti in prijazne nastanitve ponujajo pravo razkošje priložnosti. Skočite v drugačnost, odkrijte skrite dragulje in v Vipavski dolini doživite več.

Spoznajte vse naše drugačnosti

Koliko zanimivih stvari lahko počnete, koliko lepih krajev lahko obiščete in koliko izjemnih okusov lahko spoznate v enem samem dnevu? Kolikor hočete! Vipavska dolina preseneča na vsakem koraku in tu lahko odkrijete svoje poletne uspešnice, o katerih bo vredno pripovedovati prijateljem. Po prvem očaranju nad zeleno, pristno pokrajino vas bodo zagotovo najprej navdušili posebni okusi. Vipavska vina imajo tisočletno tradicijo. Številni vinarji in vipavske vinoteke vas vabijo na pokušine vin, med katerimi so tudi slovite stare domače sorte. Tudi kulinarična ponudba je zelo raznolika. V restavracijah vas bodo marsikje razvajali z visoko kulinariko, gostilne in turistične kmetije pa slovijo po pristnih in vselej sezonskih domačih jedeh.

Vipavska dolina je kot ustvarjena za aktivnosti na prostem, tudi za adrenalinske športe. Kolesarjenje, pohodništvo, letenje z jadralnim padalom, plezanje, jahanje in še marsikaj vam je v Vipavski dolini na voljo vse leto. Poleti se lahko odločite tudi za supanje na reki Vipavi, skok z elastiko in obisk adrenalinskega parka. Karkoli boste izbrali, vse lahko povežete z odkrivanjem lepot Vipavske doline. Ne prezrite naravnih znamenitosti, med katerimi je nekaj edinstvenih kraških čudes. Pravo bogastvo zanimivih zgodb ponujajo tudi kulturne znamenitosti. Gradovi, dvorci, cerkve, samostani, muzeji in galerije vam približajo bogato preteklost in ustvarjalno sedanjost Vipavske doline.

Izberite, poskusite, okusite in doživite več!

Poletni hiti Vipavske doline

V vseh turistično informacijskih centrih so vam to poletje, od 15. julija do 15. septembra, na voljo brošure Poletni hiti Vipavske doline, v katerih boste našli preko osemdeset predlogov za nepozabna doživetja v Vipavski dolini, gastronomska razvajanja in prijazne nastanitve, kjer lahko ostanete kakšen dan več. Brošure so na voljo tudi pri vseh vključenih ponudnikih doživetij, vina in kulinarike ter nastanitev.

Poletni hiti vas nagrajujejo! Izberite tri aktivnosti iz brošure, preizkusite jih in pridobite njihov žig. Zberite tri žige in nam zaupajte svoj naslov, mi pa vam bomo po pošti poslali ljubko darilce, ki vas bo še nekaj časa spominjalo na drugačna doživetja v Vipavski dolini.

Osvežitev ob čistih vodah

Poletja so v Vipavski dolini pogosto vroča, prijetno osvežitev pa lahko poiščete v neokrnjeni naravi. Na Trnovski planoti in na Nanosu boste v gozdovih našli dovolj senčnih pohodniških in kolesarskih poti. Neizčrpen vir osvežitve v dolini ponujajo reke in izviri. V Ajdovščini se lahko ob reki Hubelj sprehodite do njenega izvira in uživate tudi v bogastvu drevesnih vrst ob naravoslovni učni poti. V Vipavi ne prezrite edinstvenega deltastega izvira reke Vipave. Njeni izviri in rokavi, čez katere so speljani številni mostovi, dajejo kraju prav poseben značaj. Pravo razkošje svežine pa reka Vipava ponuja tudi v svojem spodnjem toku. S slikovitimi meandri, tu in tam tudi z igrivimi brzicami, ustvarja čudovito naravno okolje, kjer domujejo številne vrste ptic. Po reki Vipavi, med njenimi divjimi, bujno zelenimi bregovi, se lahko podate na voden izlet s SUP deskami, ki je resnično nekaj posebnega. Tudi kakšen skok v reko si lahko privoščite, bolj urbano poletno kopanje pa ponuja odlično urejen bazenski kompleks v Športno-rekreacijskem centru Ajdovščina.

In ne prezrite, Vipavska dolina ima odlično pitno vodo. Odžejajte se brez skrbi in brez nepotrebnih plastenk!

Zanimivi dogodki v mesecu juliju

  • Nova Gorica: Poletna scena, 21. 6. do 31. 8. 2019; pestra ponudba zabavnih in kulturnih prireditev v centru Nove Gorice
  • Vipavski Križ: Poletje v Vipavskem Križu, 15. 6. do 31. 8. 2019; vsak četrtek na slikoviti plac vabijo koncerti, gledališke in filmske predstave
  • Vipava: Poletje na Vipavskem, 15. 6. do 14. 9. 2019; kulturne prireditve na prostem, v prelepem ambientu starega jedra Vipave

Več o dogodkih v mesecu juliju najdete tukaj.