Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Skrivnosti Mačjega kota in energijsko bogati izviri

Kaj vas bo navdušilo?

  • mirni kotički narave, oddaljeni od ljudi in vrveža
  • poglobljen stik s sabo, z naravo in vodami
  • stik z energijsko bogatimi (zdravilnimi) vodami

Ne prezrite

  • neobljudeni kotički narave in sproščena hoja po naravi
  • delo z nihalom in merjenje energij (kamnov, vode)
  • vaje za stik z bitji in doživljanje narave
  • pitje energijsko bogate vode
  • popoln odklop od vsakodnevnih misli
  • poldnevno doživetje (5 ur)

Mačji kot je prostor, kjer se rojeva burja, ali kot radi rečemo domačini »kjer ima burja mlade«. Na tem mestu se stikata planota Gora in Čaven – dva velikana, ki oblikujeta življenje v Vipavski dolini. Pod skrivnostno megalitno steno izvira potok Lokavšček, ki preko Hublja s svojimi informacijami bogati reko Vipavo.

Lokavšček svojo strugo polni iz globin mogočnega Čavna. Kot pravi legenda, stoji Čaven na treh stebrih nad zlatim jezerom. Tu najdemo več izvirov in radiostezijske meritve kažejo, da so po svojih energijah različni, nekateri pa tudi zdravilni.

V teh skrivnostnih krajih le redko naletimo na pohodnike, čeprav so poti dobro označene. Prav to daje kraju dodatno mero čarobnosti in deviške čistosti.

Na izletu se bomo poglobili v naravo in njena bitja. Vstopili bomo v zavest kamna, podarili vodi svojo ljubezen in fraktal svojega srca. S pomočjo posebnih vaj bomo skušali vzpostaviti poglobljen stik z bogatim življenjem področja. Pot bomo pospremili z nekaterimi vajami poglobljenega dojemanja in  s telesnimi vajami, imenovanimi Dotik Gaje (Gaia Touch). Vaje je razvil umetnik Marko Pogačnik.

Pri sprehodu bomo s pomočjo nihala izmerili tudi energijsko moč človeka in kako se energija posameznika dviguje, ko je v stiku s posameznimi energijsko močnimi točkami. Če imate svoje nihalo, boste lahko to preizkušali tudi sami.

Vse kraje bomo obiskovali v počasnem tempu, kjer se bomo prepustili lepotam kraja in bomo s posameznimi vajami stopili v stik s krajem in njegovim bistvom.

Pot bomo začeli pri Koritih, izviru treh majhnih studenčkov, ki napajajo korito, ob katerem so nekoč počivali furmani. Pogovorili se bomo z energijsko močnim megalitom, ki čuva strugo potoka in je kot komunikacijsko središče med gorovjem in dolino.

Polni energije in sveže studenčnice se bomo lotili poti navkreber. Po dobrih 30 minutah hoje  nas čaka prvi daljši postanek in osvežitev pri izviru Lokavščka. Ta izvira iz mogočne skale in nosi energijsko bogato vodo. Povezali se bomo z naravo, občutili vidna in nevidna bitja, »pogledali« v notranjost kamna in razmišljali o pomenu dobre pitne vode.

Pot bomo nadaljevali do vrha, do kapelice na Predmeji. Ob poti bomo s postanki občudovali čudeže, ki jih je ustvarila narava, kot so ogromni megaliti in magična drevesa. Z vrha nas čaka krasen pogled na Vipavsko dolino.

Cena:
2 osebi: 55 € / oseba
3–4 osebe: 40 € / oseba
5–8 oseb: 35 € / oseba

Največje št. udeležencev: 8 oseb.
V ceno je vključeno: vodenje, prevoz z osebnim avtomobilom do lokacije na Predmeji .

Rezervacije


GremoZeleno | GoGreenway, potovalna agencija za zeleni življenjski slog | Green Lifestyle Travel Agency
Temnica 22
5296 Kostanjevica na Krasu


M: +386 (0)40 26 44 33
E: irena@gogreenway.eu
W: www.gremozeleno.eu, www.gogreenway.eu