Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Vikend pobeg na biodinamično posestvo Guerila

Kaj vas bo navdušilo?

  • naravi prijazen pogled na kmetijstvo v okviru biodinamične pridelave
  • odkrivanje popolnoma drugačnih okusov in vonjev mednarodno priznanih vin
  • čudovit razgled na Vipavsko dolino, spokojnost zlitja z naravo in arhitektura posestva

Ne prezrite

  • predstavitev biodinamične pridelave, spoznavanje vipavskega vinogradništva s predstavitvijo in ogledom z razgledne terase, voden ogled kleti in sprehod v podzemni Guerilin rov
  • degustacija 8 vzorcev vin in prigrizek lokalnih dobrot
  • dvodnevno doživetje

Posestvo vodi Zmagoslav Petrič, ki je vinarsko tradicijo podedoval od svojega očeta. Na čudoviti lokaciji z razgledom na celotno Vipavsko dolina, Kras, Brda, pobočje Nanosa in Trnovske planote ter ob lepem vremenu celo na Dolomite je leta 2016 zrasel nov, moderen objekt, ki združuje vinsko klet, multifunkcijsko konferenčno dvorano, vinski bar, degustacijsko sobo ter tri udobne apartmaje. Njihovi vinogradi, ki se raztezajo na 18 hektarjih površine, so večinoma posajeni z avtohtonimi in domačimi sortami ter obdelani v skladu z ekološko in biodinamično prakso. Vina Guerila bogatijo vinske karte najboljših restavracij v Sloveniji in v 20 državah po svetu.

Dobrodošlica s kozarčkom penine in check-in. Ob prijavi prejmete košarico lokalnih dobrot za zdrav in okusen zajtrk v popolni sproščenosti. Vinska degustacija se izvede po vaši želji. Ob obisku vas sprejme in na ogled popelje izkušeni sommelier. V uvodni razlagi vinogradništva Vipavske doline vam predstavi lokacijo, podnebje ter klimatsko-morfološke značilnosti mikrolokacije. Sledi ogled kleti ter predstavitev biodinamične pridelave, nato pa vas v panoramski degustacijski sobi ali na terasi pričaka nepozabna degustacija izbranih vin s prigrizkom iz lokalnih dobrot. Možnost nakupa vin. Posestvo je odlično izhodišče za pohode v naravo ter kolesarjenje po okoliških poteh.

Cena: 111,25 € / oseba
V ceno je vključeno: nočitev z zajtrkom v košarici, premium degustacija: 8 vzorcev.

Rezervacije


Guerila biodynamic wines
Planina 111
5270 Ajdovščina
M: +386 (0)51 660 265


E: martin.gruzovin@guerila.si, guerila@guerila.si
W: www.guerila.si