Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Poletje v Vipavskem Križu

Glasba, gledališče in film med srednjeveškimi zidovi

Slikoviti Vipavski Križ, obzidano srednjeveško mestece v osrčju Vipavske doline, velja za enega najlepših kulturno zgodovinskih spomenikov v Sloveniji. Sprehod po ozkih "gasah" Vipavskega Križa in obisk slovitega kapucinskega samostana sta vselej izjemno doživetje. Grajsko dvorišče, grajska klet in tudi osrednji trg, "plac", kot ga imenujejo domačini, so zadnja leta vse pogosteje prizorišče kulturnih, etnoloških in kulinaričnih dogodkov. Obnovljeni "plac", ki obiskovalce očara s svojo arhitekturo, je nekaj let zapored redno gostil poletne glasbene prireditve, sedaj pa z raznoliko kulturno ponudbo vabi v Vipavski Križ vse poletje.

Glasbeno društvo NOVA s sedežem v Novi Gorici, ki združuje glasbenike iz vse Vipavske doline, je zasnovalo vsebinsko in žanrsko zelo raznolik program Poletja v Vipavskem Križu. V juliju in avgustu vas na "plac" povabi povsem drugačno kulturno doživetje. Obiščete lahko koncert, si ogledate gledališko predstavo ali pa na prostem uživate v kino predstavi.

Po koncertu ali predstavi lahko uživate v edinstvenem ambientu srednjeveškega mesteca in si privoščite kozarec odličnega vipavskega vina v Vinoteki Darovi Vipavske.

Organizator Poletja v Vipavskem Križu je Glasbeno društvo NOVA.

Program 2024

Poletje v Vipavskem Križu, od 29. 7. do 29. 8. 2024

Informacije: TIC Ajdovščina