Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Pohod od Lijaka do Sekulaka

Navdihujoča energijska tematska pot

Številne pohodniške poti privabljajo v Vipavsko dolino pohodnike, ki iščejo drugačna doživetja. Energijska tematska pot od Lijaka do Sekulaka je še posebej drugačna, saj pohodnike preseneti s svojo raznolikostjo, številnimi zanimivostmi in redkimi znamenitostmi, pa tudi s svojo duhovno dimenzijo, saj je speljana mimo naravnih energijskih točk. Pohodniki, ki so se že podali na to pot, so si edini, da pot ponudi vrsto zanimivih odkritij in človeka napolni z energijo.

Če se na pot odpravite sami, lahko med vasmi Šmihel, Ozeljan, Šempas, Vitovlje in Osek sami izbirate začetek in konec poti. Celotna pot je dobro označena in na vsaki točki, kjer so označevalne table, lahko izberete povezavo s preostalimi točkami in se odločite, kako boste zaokrožili svoj odsek in kako zahtevna bo vaša pot.

Enkrat letno, v maju, se na tej navdihujoči energijski tematski poti lahko udeležite organiziranega skupinskega pohoda. Izkušeni vodniki poskrbijo, da skozi zanimive zgodbe spoznate naravno in kulturno dediščino teh krajev. Ob poti je veliko priložnosti za okušanje pristnih lokalnih dobrot, ob koncu pohoda pa organizatorji postrežejo z okusno malico.

Program 2020

Pohod od Lijaka do Sekulaka, 10. 5. 2020, ob 8.30
Osek

Informacije: TIC Nova Gorica, www.novagorica-turizem.com