Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Katalogi

Publikacije o Vipavski dolini

Predstavitveni katalog Vipavska dolina

Katalog želi obiskovalce povabiti v Vipavsko dolino in s pomočjo čudovitih fotografij vzbuditi željo po doživetjih, ki jih ponuja dolina. Katalog bralca popelje do bistvenih pomnikov naravne in kulturne dediščine, povabi ga na vinsko-kulinarična doživetja, spodbuja ga k odkrivanju športnih in drugih prostočasnih aktivnosti ter mu sporoča, da je Vipavska dolina vabljiva skozi celo leto. Publikacija je na voljo v štirih jezikovnih različicah: slovenski, angleški, nemški in italijanski.

Turistični zemljevid Vipavska dolina

Turistični zemljevid zajema Vipavsko dolino kot enotno turistično destinacijo. Karta v merilu 1 : 50 000 obsega območje od Razdrtega in Hrušice na vzhodu pa vse do Gorice v Italiji na zahodu, večji del Krasa in Trnovsko-Banjške planote in tudi delček morja.   

Na zemljevidu so označene nastanitve, gostilne in muzeji, pomembnejše naravne in kulturne znamenitosti, vinorodna območja, info točke ter ostala turistična infrastruktura. Zemljevid ponuja tudi nekaj predlogov pohodnih in kolesarskih poti in v drugačno destinacijo povabi z različnimi namigi za aktivno preživljanje prostega časa čez celo leto.

Zemljevid je na voljo v dveh jezikovnih različicah: slovensko-angleški in nemško-italijanski.

Kolesarske poti v Vipavski dolini

Zemljevid kolesarskih poti obiskovalcu Vipavske doline ponuja  17 krožnih kolesarskih tur, ki so speljane po dolini, Vipavskih gričih ter planotah Trnovski gozd in Nanos. Karto v merilu 1 : 80 000 dopolnjujejo diagrami s koristnimi podatki: dolžina poti, tipologija terena, nadmorska višina … pa tudi namigi za aktivno preživljanje prostega časa v Vipavski dolini.

Katalog ponudnikov Vipavske doline

V katalogu je zbrana turistična ponudba Vipavske doline na enem mestu. Ponudniki različnih turističnih storitev so razdeljeni po kategorijah od nastanitev, gostiln, vinogradniških kmetij, lokalnih produktov do muzejev, prevozov in športne ponudbe. Vsebina katalog je podana v štirih jezikih: slovenskem, angleškem, italijanskem in nemškem.

Z motorjem po Vipavski dolini

Zgibanka vsebuje pregleden zemljevid v merilu 1 : 80000, v katerem je poleg osnovne turistične ponudbe vrisanih sedem predlogov motorističnih poti po Vipavski dolini in njeni okolici. Vse poti so krožne, izhodišče imajo v Ajdovščini. Na drugi strani zgibanke so navedeni podatki o dolžini predlaganih poti, podlagi in predvidenem času vožnje. Izpostavljene so tudi točke, ki si jih je vredno ogledati.Publikacija je na voljo v dveh jezikovnih različicah: slovensko-angleški in nemško-italijanski.