Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Vznemirljiva raziskovanja in drobna razvajanja

Rajska dolina za družine

Načrtovanje družinskih počitnic je lahko velik izziv. V času, ko smo zaradi epidemije še posebej pozorni na to, kje in kako jih bomo preživeli, je vsak koristen napotek nadvse dobrodošel. V Vipavski dolini, ki jo obdajajo nizki griči in visoke kraške planote ter se na zahodu odpira v Goriško ravnico, boste našli prijazno, varno okolje za zanimive družinske počitnice ali podaljšan vikend. Rajska dolina družinam ponuja nešteto kolesarskih in pohodniških poti, kopanje in adrenalinska doživetja, odlično hrano, prijazne nastanitve in predvsem veliko, veliko novih zgodb, ki čakajo, da jih odkrijete.

Aktivnosti v naravi

Če kolesarite, ste v Vipavski dolini na pravem kraju. Če svet raje raziskujete peš, prav tako niste zgrešili. Obilje raznolikih poti, nekatere so primerne tako za kolo kot za hojo, vas bo navdušilo. S čisto majhnimi ali z že skoraj odraslimi otroki boste zlahka našli pot, ki bo družino popeljala v odkrivanje novih zgodb na svežem zraku, med prijaznimi ljudmi. Kolesarjenje in hoja še zdaleč nista edini možni aktivnosti v teh krajih. Lahko rolkate v sodobnih skate parkih, supate in veslate po reki, lahko se kopate ali jahate in lahko si privoščite vznemirljivo adrenalinsko izkušnjo.

Namigi za potepanja

Slikovita Vipavska dolina, posejana s starimi vasmi, gradovi in dvorci ter številnimi drugimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, vabi k raziskovanju. V lokalnem izročilu je ohranjenih veliko zgodb, ki razvnemajo ne samo otroško radovednost. Za vas, ki dneve radi zapolnjujete z zanimivimi odkritji in skrbite, da poleg ust redno hranite tudi otroško domišljijo, smo pripravili nekaj namigov za zanimiva potepanja. V Vipavski dolini in na Goriškem ne pričakujte zabaviščnih parkov, lahko pa najdete čudesa, ki so jih baje ustvarila mitska bitja, zgradbe, v katerih še vedno živijo zgodbe preteklosti in običaje, ki jih doma niste vajeni. Le oči je treba odpreti in prisluhniti zgovornim domačinom …

Prijetno in varno bivanje

Izbira nastanitve je pri nas enostavna. Lahko izbirate med sobami in apartmaji, počitniškimi hišami in gorskimi kočami, glampi in odlično urejenimi kampi, v bolj urbanih naseljih pa so na voljo tudi hoteli. Le rezervirati velja pravočasno, saj destinacija ne ponuja velikih počitniških naselij. Zato pa vas bosta povsod pričakala mir in že pregovorno vipavsko gostoljubje. Mirne, zelene in varne so tudi vse izletniške poti. V marsikaterem kraju si boste lahko omislili postanek z razlogom: za malico ali kosilo iz lokalnih sestavin, za kepico najboljšega sladoleda, za okušanje medu ali nabiranje zrelega sadja z drevesa … Pustite se presenetiti in tudi razvajati. Vipavska dolina je v vseh pogledih rajska.