Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Gostilna pri Lojzetu, Zemono

Visoka kulinarikaRestavracije

V renesančnem dvorcu Zemono iz 17. stoletja je svoj dom našla že četrta generacija lastnikov Gostilne pri Lojzetu. Njen lastnik in kuhar Tomaž Kavčič je eden od začetnikov slow food kuhinje v Sloveniji. Ob spoštovanju tradicije razvijajo kreativno, inovativno kulinariko z novimi tehnikami, a z lokalnimi in sezonskimi produkti. Pri kreativnosti in tehnikah priprave hrane so v koraku s svetovnimi trendi.

Ne prezrite:

  • edinstvena kulinarična ponudba iz najboljših lokalnih sestavin, pripravljenih na inovativen način
  • notranji sedeži: skupine 180, a la carte 50; zunanji sedeži: skupine 130, a la carte 40
  • družina Kavčič je gostilno odprla davnega leta 1897 v Dornberku

Znaki kakovosti: 1 Michelinova zvezdica, 4 kape Gault&Millau (17,5/20 točk), La Liste 2020: the world's best restaurant selection – najvišje uvrščena slovenska restavracija (84,5 točk)
Članstvo v združenjih: JRE, Le Soste, Chaîne des Rôtisseurs, Rotary ...
Certifikati: Excellent SME Slovenia, Slovenia Green Cuisine
Trajnostni znak: Zeleni ključ (Green Key)

Vtisi gostov: oseben odnos do gosta, prijetno vzdušje, nepozabno doživetje, dobro razmerje med kakovostjo in ceno.

Posebnosti okolice: Vipavski grad, izviri Vipave, sprehajalne, pohodniške in kolesarske poti, plezalne stene, vinske kleti, oljčni nasadi, prijazni in gostoljubni ljudje ... vsak kotiček Vipavske doline je čaroben.

Gostilna pri Lojzetu, Zemono

Zemono 7, 5271 Vipava
t: +386 (0)5 368 70 07
m: +386 (0)40 777 726
zemono@zemono.siwww.zemono.si

Urnik

ponedeljek, torek: zaprto
sreda: 17.00–22.00
četrtek–nedelja: 12.00–22.00
loader image gif