Gostilna pri Lojzetu, Zemono
V renesančnem dvorcu Zemono iz 17. stoletja je svoj dom našla že četrta generacija lastnikov Gostilne pri Lojzetu. Njen lastnik in kuhar Tomaž Kavčič je eden od začetnikov slow food kuhinje v Sloveniji. Ob spoštovanju tradicije razvijajo kreativno, inovativno kulinariko z novimi tehnikami, a z lokalnimi in sezonskimi produkti. Pri kreativnosti in tehnikah priprave hrane so v koraku s svetovnimi trendi.
Ne prezrite:
- edinstvena kulinarična ponudba iz najboljših lokalnih sestavin, pripravljenih na inovativen način
- notranji sedeži: skupine 180, a la carte 50; zunanji sedeži: skupine 130, a la carte 40
- družina Kavčič je gostilno odprla davnega leta 1897 v Dornberku
Znaki kakovosti: 1 Michelinova zvezdica, 4 kape Gault&Millau (17,5/20 točk), La Liste 2021: the world's best restaurant selection – najvišje uvrščena slovenska restavracija (86,5 točk)
Članstvo v združenjih: JRE, Le Soste, Chaîne des Rôtisseurs, Rotary ...
Certifikati: Excellent SME Slovenia, Slovenia Green Cuisine
Trajnostni znak: Zeleni ključ (Green Key)
Vtisi gostov: oseben odnos do gosta, prijetno vzdušje, nepozabno doživetje, dobro razmerje med kakovostjo in ceno.
Posebnosti okolice: Vipavski grad, izviri Vipave, sprehajalne, pohodniške in kolesarske poti, plezalne stene, vinske kleti, oljčni nasadi, prijazni in gostoljubni ljudje ... vsak kotiček Vipavske doline je čaroben.