Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Verace

Picerije

Picerija Verace v Novi Gorici sodi med 50 najboljših picerij v Evropi. Na izboru »50topizza« za leto 2022 je bila uvrščena na 31. mesto med vsemi picerijami v Evropi. Izbor velja za Michelinov vodnik po picerijah v svetu. Picerija Verace se lahko pohvali z uporabo visokokakovostnih surovin za pripravo pic, ki so jih lastniki izbrali pri dobaviteljih z juga Italije. Za pripravo testa uporabljajo moko, ki je bila posebej razvita za peko napoletanskih pic in ki omogoča dolgotrajna, tudi do 48 ali večurna vzhajanja testa. Pice so nadevane s kakovostnimi italijanskimi pelati in mocarelo fior di latte ali buffalo, ki je pridelana z naravnim sirilom in jo uvažajo iz Italije.

Na meniju imajo vse od tradicionalnih napoletanskih pic, kot sta marinara in margherita, ter izbor brezmesnih in mesnih pic z različnimi nadevi. V ponudbi imajo tudi brezglutensko testo ter nabor veganskih pic. Ponudbo dopolnjujejo še s sezonskimi picami, na meniju pa najdete tudi solate in italijanske sladice, kot sta tiramisu in sicilijanski cannolo. Med gosti so najbolj priljubljene pice margherita, capricciosa, crudo s pršutom in pa pikantna bestia. Meni pijač ponuja izbor južnoitalijanskih vin, med katerimi sta zagotovo najbolj zanimiva primitivo in pa črna malvazija. Točijo tudi piva priznanih slovenskih craft pivovarn.

Picerija v notranjosti ponuja 70 sedišč, na vrtu pa še dodatnih 30. V piceriji je mogoče organizirati različna praznovanja in pogostitve.

Urnik

ponedeljek–nedelja: 11.30–22.00
loader image gif