Skisanc
Posebnost kisov Skisanc je v ustvarjanju novih okusov, saj se ne omejujejo le na sadje, pač pa posegajo tudi po zelenjavi, zeliščih, divjih rastlinah, cvetlicah. Poleg kakijevega kisa ponudba zajema tudi borov kis, malinov, vrtnični, brinov, kavni ... Kisi temeljijo na blagi kislosti, saj se tako razkrijeta aroma in okus, predvsem pa karakter.
Pridelava se najprej začne s skrbno izbranimi sestavinami. Sadje in zelenjavo odkupujejo od okoliških kmetov, zelišča pa nabirajo v neokrnjeni naravi. Ker uporabljajo le povsem zdrave, najkakovostnejše in kar najbolj naravno pridelane sestavine, lahko iz njih pridelujejo kis brez žvepla in drugih antioksidantov ali konzervansov. Pri procesu kisanja se ne poslužujejo nobenih pripomočkov za pospeševanje, pač pa prisegajo na počasno fermentacijo. Le tako lahko ovrednotimo naravne okuse in arome. Stekleničijo ga brez dodatkov, filtracije, redčenja in drugih postopkov.
Skisancova »misija« je preprosta: razširiti možnosti ustvarjanja, kreiranja in dopolnjevanja okusov.
Ne prezrite:
- možnost predstavitve in degustacije kisov
- široka paleta izbire