Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Reka Soča

Soča velja za eno najlepših rek v Evropi. Zaradi izjemne modrozelene barve se jo je prijelo privlačno ime smaragdna reka. Je pravi raj za ljubitelje vodnih športov, predvsem kajakaše, ribiče, fotografe in vse tiste, ki iščejo sprostitev v naravi.

Reka Soča izvira v Trenti, v samem osrčju Julijskih Alp, v široki delti Tržaškega zaliva pa se izliva v Jadransko morje. Na svoji 137 km dolgi poti ohranja hudourniški tok, večkrat se je primorana stisniti v tesna korita in soteske, v svoji delti pa ustvarja številne lagune in nasipe.

V Solkanu je lahko dostopen in urejen njen levi breg, ki poleti predstavlja priložnost za prijetno osvežitev. Tistim, ki bi se želeli ohladiti v reki, se priporoča velika mera previdnosti, najbolje pa se je spustiti v vodo ob spremstvu vodnika. Nekoliko naprej je urejena kajakaška proga, kjer brzice omogočajo treninge različnih težavnostnih stopenj. Tu se odvijajo tudi tekme na najvišjem mednarodnem nivoju. Na nasprotnem bregu se med krošnjami skriva razgiban pustolovski park Soča Fun Park. Ob znamenitem Solkanskem mostu se nahaja priljubljena restavracija s športnimi igrišči za tenis, košarko, odbojko ter odbojko na mivki. Na mostu, čez katerega se peljete proti Goriškim Brdom, pa bogato ponudbo aktivnosti dopolnjuje adrenalinsko doživetje bungee jumping.