Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Pohodništvo

Raznolike in slikovite poti

Razgibanost pokrajine v Vipavski dolini navduši vsakega pohodnika. Dolina, njeni griči, strma pobočja in visoke planote ponujajo različno zahtevne poti, ki očarajo z razgledi, presenetijo z znamenitostmi in razveselijo z možnostmi za postanek in okrepčilo. Če iščete drugačnost, jo boste tu našli vse leto.​

Vipava Valley Outdoor

Spletna aplikacija s pohodniškimi in kolesarskimi potmi

Odlično izhodišče za pohode

Zaradi mnogih naravnih danosti je Vipavska dolina naravnost idealno izhodišče za številne in zelo različne pohode.

Manj zahtevne poti boste našli na Vipavskih gričih. Večina teh poti vodi do vipavskih vasi, ki očarajo z značilno arhitekturo. Če vas bo zamikalo pokukati v njihove hrame in okusiti najboljše vipavsko vino, vam bodo domačini z veseljem odprli vrata.

Strma pobočja Nanosa, Gore in obrobja Trnovske planote ponujajo veliko možnosti zmernim pohodnikom in ekstremnim športnikom, ki največje strmine seveda pretečejo. Pohodnike privlačijo najvišji vrhovi, zelo priljubljeni pa so tudi celodnevni pohodi po robu planot, ki navdušujejo z razgledi daleč preko meja doline. Po spustu v dolino lahko obiščete eno od vipavskih kmetij in pohodniško doživetje zaokrožite z okušanjem pristnih vipavskih dobrot.

Najbolj priljubljeni pohodniški izleti

Privoščite si drugačnost. Izberite izlet, o katerem bo vredno pripovedovati prijateljem.