Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Javni zavod za šport Nova Gorica

Zavod za šport Nova Gorica upravlja, ureja in vzdržuje nogometno infrastrukturo s športnim parkom v Novi Gorici in nogometnim igriščem na Lokvah. Športni park v mestu sestavljajo glavni atletski stadion z licenco UEFE, pomožno igrišče z umetno travo in igriščem ob potoku Kornu. Zavod za šport Nova Gorica vzdržuje še kopališki kompleks z  notranjim bazenom in mestnim kopališčem, kajakaški center Solkan, smučišče Lokve, rolkarski poligon in druge objekte v Mestni občini Nova Gorica.

Notranji bazen

Nova pridobitev mesta, pokriti notranji bazen, se nahaja na območju športne cone v Novi Gorici. Gre za dvoetažni objekt.

Plavalni bazen je velik 519 m2, dolg je 25 m, širok 20 m. Razporejenih je 8 tekmovalnih prog. Globina bazena je od 135 cm do 200 cm. Temperatura vode je 26 - 28°C. Posebnost plavalnega bazena je dvižno dno, ki omogoča prilagajanje višine med 0 in 2 m globine.

Otroški bazen je velik 30 m2, globina bazena je 0,90 m. Temperatura vode je 30–32°C.   

Mestno kopališče – zunanji bazen

Mestno kopališče obsega zunanji olimpijski bazen velikosti 50 m x 21 m in dva manjša otroška bazena. Zunanji bazen je predvidoma odprt od začetka maja do sredine septembra. Poleg dnevnega je obiskovalcem na voljo tudi večerno kopanje in plavanje. V zunanjem bazenu se odvijajo tekme plavanja in vaterpola.

Javni zavod za šport Nova Gorica

Bazoviška 4, 5000 Nova Gorica
t: +386 (0)5 330 20 20
info@sz-ng.siwww.sz-ng.si