Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Športni centri

Sprostitev v prijetnem okolju

Med bivanjem v Vipavski dolini si lahko privoščite aktivno sprostitev v enem od športnih centrov in parkov, ki obiskovalcem nudijo primerno urejene površine za različne dejavnosti.

Športno-rekreacijski center Ajdovščina

V Športnem centru Ajdovščina so na 2400 m2 notranjih površin na voljo pokriti bazen, savna, plezalna stena, dve športni dvorani, trim kabinet in fitnes. Na zunanjih površinah so v okviru centra tudi letno kopališče, otroški park, nogometno igrišče, večnamensko igrišče in nogometni stadion. Moderno opremljeni športni objekti ter možnost vadbe v naravnem okolju omogočajo tudi organizirane športne priprave ekip in posameznih športnikov.

Informacije
Zavod za šport Ajdovščina
Cesta 5. maja 14
5270 Ajdovščina

T: +386 (0)5 364 47 22
E: info@zs-ajdovscina.si
W: www.zs-ajdovscina.si

Športni park Pale, Ajdovščina

Športni park Pale nudi veliko izbiro dejavnosti. Dobro urejene športne površine zajemajo zunanji fitnes, dve teniški igrišči, asfaltirano košarkarsko in nogometno igrišče, poligon za rolkanje (skate park), adrenalinsko gorsko kolesarsko progo (downhill) in "four cross" (4X) progo. V bližini je tudi naravoslovna učna pot, ki vodi ob Hublju do njegovega mogočnega izvira.

Informacije
TIC Ajdovščina
Prešernova ulica 9
5270 Ajdovščina

T: +386 (0)5 365 91 40
E: ajdovscina@vipavskadolina.si

Športno-rekreacijski center Tura, Gradišče nad Vipavo

Kamp Tura leži pod naravno plezalno steno Gradiška tura, v neokrnjenem območju Nature 2000. V okviru športno-rekreacijskega centra je gostom na voljo 10 prostorov za avtodome, 30 šotorišč, dve tenis igrišči z umetno travo, štiri stezno balinišče, igrišče za odbojko na mivki, košarkarsko igrišče, rokometno igrišče, igrišče za mali nogomet, otroška igrišča ter umetna plezalna stena.

Informacije
Kamp Tura
Gradišče pri Vipavi 14 a
5271 Vipava

T: +386 (0)5 993 00 67
E: info@kamp-tura.si
W: www.kamp-tura.si

Soča Fun Park

Soča Fun Park je pustolovski park na desnem bregu reke Soče v Solkanu. V prijetni senci med krošnjami dreves, nad gladino smaragdne reke je postavljenih 5 poligonov s 55 različnimi elementi. Zahtevnost je prilagojena različnim uporabnikom. Del parka je urejen za otroke med petim in devetim letom starosti, v osrednjem delu pa se, na višinah od 3 do 12 metrov, preizkušajo mladostniki in odrasli.

Recepcija parka je na dvorišču Kajak centra v Solkanu, od koder obiskovalce z raftom popeljejo na drugi breg. Tisti najpogumnejši se na solkanski breg lahko vrnejo s »spustom poguma« po 300-metrskem zip line približno 40 metrov nad Sočo.

Informacije
ProAktiv Sport d.o.o.
Pot na Breg 11
5250 Solkan

T: +386 (0)40 377 477
E: info@socafunpark.si
W: www.socafunpark.si

Javni zavod za šport Nova Gorica

Zavod upravlja, ureja in vzdržuje javne športne objekte: Stadion, Mestno kopališče, Kajakaški center, Smučišče Lokve, Rolkarski poligon in druge objekte v Mestni občini Nova Gorica.

Informacije
Javni zavod za šport Nova Gorica
Bazoviška 4
5000 Nova Gorica

T: +386 (0)5 330 20 20
E: info@sz-ng.si
W: www.sz-ng.si

Karting center Vrtojba

Vrhunska proga za ljubitelje hitrosti se nahaja v Vrtojbi tik ob meji z Italijo. Tu potekajo pokalne in mednarodne dirke. Ponujajo tako posamične vožnje kot tudi organizirana skupinska tekmovanja, za katere je zaželena predhodna rezervacija termina. Možna je tudi izposoja kartov.

Informacije
Karting center Vrtojba
Mednarodni prehod 2 b
5290 Šempeter pri Gorici

E: info@drustvo-gas.si
W: www.drustvo-gas.si