Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Nastanitve

Pravi oddih

V zeleni dolini, na gričih in na visokih planotah teče življenje mirno. V starih vaseh ni motečega prometa, le tu in tam vas s traktorja prijazno pozdravi kmet. Vsepovsod je le mir in počasen utrip podeželskega življenja. Tudi v večjih naseljih boste v Vipavski dolini začutili, da teče čas počasneje. Stara jedra so daleč stran od prometnih cest, poslovnih con in nakupovalnih središč.

Zveni idilično?

Vipavska dolina je ohranila svojo pristnost. Užijte njene lepote in si privoščite pravi oddih.

  • Prijazno. Vse leto.

    Na vipavski kmetiji

    Tu je doma gostoljubnost. Iskrena in tako spontana, da se boste takoj počutili domače. Pri mizi vas čaka razvajanje s pristnimi okusi tradicionalnih jedi, v kleti okušanje vin, ki so največji ponos gospodarja. V spokojnosti kmečkega dvorišča se sliši ptičje petje. Če boste preslišali najbolj zgodnjega petelina, vas bo zjutraj gotovo zbudil vaški zvon.

  • Prijazno. Vse leto.

    Očarljiva preprostost

    Pohajkovanje po ozkih ulicah, kava na trgu, kjer je na sončen dan tudi pozimi dovolj toplo, da lahko sedite zunaj, odkrivanje kraja in njegovih zgodb … ter soba v eni od starih hiš. Življenjski utrip starih naselij je preprosto očarljiv. Tu lahko najamete preprosto sobo ali apartma in preživite nekaj dni med odprtimi ljudmi, ki z veseljem povedo zanimivo zgodbo.