Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Eko koča Nanos

Planinska koča

Koča leži na robu Nanoške planote, kjer se razprostira pogled vse od morja do Furlanije–Julijske krajine. Koča je samooskrbna – na strehi je postavljena sončna elektrarna, vodo pridobivajo iz kapnice, živila so skrbno izbrana pri lokalnih dobaviteljih, ki pridelujejo ekološko.

Neokrnjena narava in mir ponujata veliko možnosti za pohodnike, kolesarje, gobarje in nabiralce različnih zdravilnih zelišč, ki jih na Nanoški planoti ne manjka.

V koči sprejmejo do 50 ljudi v dveh ločenih jedilnicah (2×25). Ob lepem vremenu je možnost postavitve dodatnih 70 sedišč zunaj. Ponujajo tipične domače jedi iz Vipavske doline po receptih stare mame. Hišna specialiteta je gamsov golaž s tribarvno polento (bela, rumena in ajdova), vipavska jota s kislim zeljem in kvašeni štruklji z domačo albuminsko skuto z različnimi nadevi (skuta, oreh, gozdni sadeži, hruška, borovnica …) ter domači kruh iz krušne peči.

Prostor je primeren za manjša praznovanja, rojstnodnevne in druge zabave. Na travniku se lahko postavi šotor, ki omogoča organiziranje večjih dogodkov, kot so poroke, obletnice ter druga praznovanja za večje število ljudi.

V šestih sobah lahko prenoči 28 oseb. Ob koči lahko prenočite v avtodomu ali šotoru (parcele brez možnosti izpusta in elektrike).

Urnik

sobota–nedelja: 9.00–17.00, od sredine avgusta dalje tudi med tednom
loader image gif