Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Vinoteke

Izbor najboljših vin

V Vipavski dolini je veliko majhnih, družinskih kmetij, ki svoj pridelek skrbno pripravijo za prodajo. Mnogi vinarji svoja vina ustekleničijo in jih, ponosni na svoj pridelek, opremijo z etiketami, ki pripovedujejo njihove osebne zgodbe. V razmeroma majhnem vinorodnem okolišu Vipavske doline lahko tako najdete presenetljivo ponudbo različnih vin. Zaradi različnih leg vinogradov, različnih vinarskih praks in postopkov so lahko vina iste sorte med različnimi kmetijami značilno različna. Raznolikost vabi k okušanju.

Vinoteka Vipava

Na glavnem vipavskem trgu, tik ob Turistično informacijskem centru, je v Vinoteki Vipava na voljo bogata ponudba vin iz zgornje Vipavske doline. Obiskovalci lahko izbirajo med 170 različnimi vini priznanih vipavskih vinarjev. Tu boste našli vsa najpomembnejša sortna vina in odlične zvrsti iz Vipavske doline. Vinoteka z veseljem ponudi tudi stare domače sorte zelèn, pinelo in klarnico.

Kontakt:
Vinoteka Vipava
Glavni trg 8
5271 Vipava

T: +386 (0)5 368 70 41
M: +386 (0)51 215 226
W: vipava.si
E: tic.vipava@siol.net

Faladur

V središču Vipave je prijazna trgovina z vinskim barom. Obiskovalcem je tu na voljo široka ponudba vipavskih vin, piva lokalnih proizvajalcev in drugih izdelkov vipavskih kmetij. Ob strokovno vodenih pokušinah ponudijo tudi domače prigrizke, ki jih pripravijo sami. 

Kontakt:
Faladur
Ulica Ivana Ščeka 6
5271 Vipava

M: +386 (0)40 827 535
W: www.faladur.si
E: tiancofaladur@gmail.com

Darovi Vipavske

V idiličnem okolju srednjeveškega mesteca Vipavski Križ vas v vinoteki, vinskem baru, degustarnici in trgovinici Darovi Vipavske pričakuje bogata izbira vin vipavskih vinarjev. V ospredju ponudbe so vina starih domačih sort, posebno pozornost pa dajejo tudi vinom ekološke pridelave in vinom, ki so bila v kontaktu z grozdno kožico, tako imenovanim oranžnim ali jantarnim vinom. Poleg okušanja vin ob spremljavi lokalnih prigrizkov ponujajo tudi degustacije piva in oljčnega olja, obiskovalci pa v trgovinici najdejo pestro ponudbo lokalnih produktov.

Kontakt:
Darovi Vipavske
Vipavski Križ 8
5270 Ajdovščina

M: +386 (0)31 393 753
W: darovi-vipavske.si
E: darovivipavske.vk@gmail.com

Vinoteka BARiQ

Vinoteka BARiQ v središču Renč je novo stičišče vinskih navdušencev, radovednežev, gurmanov v Vipavski dolini. Vizija vinoteke je prispevati k vinski kulturi destinacije ter postati vstopna točka v neskončno pester in bogat svet vipavskih vin in širše, tako za domače obiskovalce, kot za goste iz tujine. Poleg vinske ponudbe nudijo tudi domače narezke.
V nadstropju stavbe je na voljo tudi prostor za poslovni najem.

Urnik
petek–sobota: 16.00–22.00, ostale dni po dogovoru.

Kontakt:
Vinoteka BARiQ
Trg 28
5292 Renče

M: +386 (0)31 226 969; +386 (0)31 647 448
E: vinoteka.bariq@gmail.com