Na vinogradniški kmetiji Štrancar se ukvarjajo vinogradništvom in vinarstvom ter sadjarstvom. Pri vinu posebno pozornost posvečajo vipavskim avtohtonim sortam pineli in zelenu. Izdelujejo tudi rebulo, malvazijo, sauvignon, chardonnay, merlot, barbero, rose in penino. Vina so pridelana tradicionalno s primesjo sodobnega.
Gostom ponujajo degustacije v lično urejeni degustacijski sobi s kaminom in krušno pečjo ter v kamniti "velbani" kleti. Ob degustaciji vin gostu postrežejo domače mesnine, ki jih posebej za goste pripravijo doma. V času zorenja češenj gosta z veseljem popeljejo v sadovnjak, kjer si lahko sam nabere sadje. Do gosta pristopajo individualno in se mu povsem posvetijo.
Ne prezrite:
- maksimalno 40 oseb na degustaciji
- pridelujejo tudi češnje in kaki
- izdelki iz sadja: sok, marmelade
- skozi vinogradniško vas Planina teče pohodna pot Po Vertovčevih poteh
- v bližini sta razgledni točki Nabojs in Sv. Pavel s cerkvico
- v Dolenjah stoji cerkvica sv. Marjete iz 17. stoletja, čez Vipavo pa se razteza Napoleonov most
Vtisi gostov: poleg dobre hrane in pijače, osebni pristop do gosta, zasebnost, unikatnost, urejenost prostorov in okolice.