Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Vina Fornazarič

Vinar

Ugodna lega, podnebje in način pridelave so kmetiji Fornazarič omogočili razvoj in širitev vinogradništva na vseh bližnjih pobočjih in s tem tudi kakovostno pridelavo vina. Leto 1991 predstavlja za kmetijo prelomno leto, saj so takrat začeli s prestrukturiranjem vinogradov. To je pomenilo predvsem gosteje zasajene vinograde, manjši pridelek na trto ter opustitev uporabe gnojil, insekticidov in herbicidov. Vina so tako postala drugačna, saj so s tem pridobila naravno stabilnost in sposobnost dolgega življenja.

Tako pridelana vina v podzemni kleti zorijo brez pomoči in razen sulfita ne vsebujejo aditivov. Zorena vina stekleničijo brez filtracije, saj je njihov cilj, da vina ohranijo čim bolj živa in polna. Trenutno se z vinogradništvom in vinarstvom ukvarjajo tri generacije družine Fornazarič. Na šestih hektarjih vinogradov z veliko mero natančnosti in skrbnosti obdelujejo 30000 trt.

V njihovi ponudbi najdete pet različnih stekleničenih vin, od tega štiri bela, Leopold (zvrst malvazije, jakota in rebule), malvazijo, jakot in chardonnay, ter rdeče Rubino (zvrst merlota in cabernet sauvignona).

Ne prezrite:

  • na degustacijo sprejmejo največ 10 oseb
  • so člani Združenja družinskih vinogradnikov vinarjev Slovenije

Urnik

po predhodni najavi
loader image gif