Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Urbana klet The Doktor

Vinar

Urbana klet The Doktor se nahaja v središču Nove Gorice v opuščeni kotlovnici. Oblikovana je v modernem industrijskem slogu in ponuja degustacije za največ 25 oseb. Degustcije vodi lastnik Miha, ki je vinogradnik, enolog in tudi sommelier. V vinogradih in v kleti sledi biodinamičnim zakonitostim. Grozdje obirajo ročno, iz vinogradov ga v zabojčkih pripeljejo do kleti, kjer poteka celotna predelava, fermentacija in zorenje vina v hrastovih sodih. V vinogradih gojijo šest različnih sort grozdja, in sicer malvazijo, sivi pinot, merlot, cabernet sauvignon, barbero in cabernet franc.

Skupinam ponujajo voden ogled vinograda v Šempetru, kjer rastejo trte malvazije, posajene daljnega leta 1928. Po vnaprejšnjem dogovoru pripravijo tam tudi pogostitev.

Iz sadja proizvajajo tudi 5 različnih sadnih likerjev brez dodanega sladkorja. Na voljo so likerji iz pomaranče, ananasa in manga, jagode, kivija in breskve.

Ne prezrite:

  • organizirajo catering za zaključene družbe in zabave s karaokami ter plesom
  • ponujajo ogled podzemnega zaklonišča, preurejenega  v shrambo, zorilnico ustekleničenega vina ter arhiv
  • objekt je dostopen za invalide
  • leta 2021 so na največjem ocenjevanju vina Decanter World Wide Awards prejeli srebrno medaljo za Merlot 2018, leta 2022 pa srebro za Merlot 2019, Malvazijo 2020 in Sivi pinot 2020 ter bronasti medalji za Cabernet sauvignon 2019 in rdečo zvrst Diagnose 2019
  • so člani Združenja družinskih vinogradnikov in vinarjev

Urnik

četrtek, petek in sobota: 13.00–17.00 ali po predhodni najavi
loader image gif