Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Spominki

Igrivo, lokalno, drugačno

Za vse, ki vas je povsem očarala pokrajina, navdušilo obilje kulinaričnih doživetij in razigralo aktivno uživanje v naravi, obstaja ravno pravšnji spominek.

Prebrskajte zanimivo ponudbo in poiščite najbližje prodajno mesto tukaj.

Za strastne ljubitelje drugačnih okusov

Ker znate uživati, posebej pri mizi, so vas gotovo navdušile lokalne posebnosti in drugačnosti: vino, sadje, stare domače jedi, pršut, svež kruh … Izvolite, tukaj so drugačni spominki, posebej za vas.

Razglednice za hedoniste

Hedonizem je v detajlih. Vsaka razglednica z ilustracijami Davida Lična, galerija Lična hiša v Ajdovščini, je zgodba o okušanju najbolj značilnih dobrot Vipavske doline.

Zgovorni magnetki

Vaš hladilnik, tempelj okusov, lahko okrasite s spomini na užitke v Vipavski dolini. Ilustracije kozarca vipavskega vina, grozdja sorte zelen, prvih češenj in vipavskega pršuta je ustvaril David Ličen, galerija Lična hiša v Ajdovščini. V kombinaciji z razglednicami za hedoniste tvorijo magnetki ljubek komplet.

Predpasnik za otroke in velike mojstre

Malim kuharjem v veselje in v spodbudo pri ustvarjanju prvih kuharskih mojstrovin so ljubki barviti predpasniki, izdelani iz kakovostnega materiala, ki so jim dodani preprosti recepti najboljših kuharskih mojstrov iz Vipavske doline.

Za velike mojstre pa še nekoliko bolj zares, črn sommelierski predpasnik z vezenim znakom Vipavske doline.

Čaj za prijatelje

V gorah skrbno nabrani, na gorskem zraku posušeni in z ljubeznijo pripravljeni zeliščni čaj je pravi čaj za prijatelje. Pristen kot Vipavska dolina.

Odpirač za vino

Za okušanje žlahtnih vin, tako edinstvenih kot Vipavska dolina, je tu odličen pripomoček: vrhunsko izdelan odpirač priznane znamke Pulltex.

Za aktivne

Na stotine kolesarskih in pohodniških poti, vzletišča za prosto letenje, plezalne stene, možnosti za ribištvo, jahanje in druge športe so razlog, da Vipavska dolina slovi kot raj za aktivne. Tudi za ekstremno aktivne. Majica je poklon zagrizenim športnikom.

Burja

Ko močno zapiha … Burja je ena najbolj znanih posebnosti Vipavske doline. Divja, ko preseže običajne hitrosti, prijazna, ko v dolini osveži ozračje in prežene oblake. Adrenalinski navdušenci si želijo vsaj enkrat izkusiti njeno silovitost. Majica je dokaz o srečanju z burjo.

Tradicionalne razglednice

Vipavska dolina turiste očara s svojo lepoto: bujno in skoraj vse leto zeleno pokrajino, številnimi starimi vasmi, nešteto cerkvami, gradovi in dvorci, izviri in rekami, mostovi, kraškimi pojavi … težko je vse to našteti. Fotografija pove več kot tisoč besed. Z osebnim posvetilom je razglednica najlepše povabilo k obisku teh edinstvenih krajev.

Monografija "Vipavska"

Zdi se, da je izjemno razkošje Vipavske doline nemogoče opisati z eno samo zgodbo, strniti v enoznačno podobo in ga predstaviti kot preprosto resnico. Če pa je to vendarle mogoče, se je temu brez dvoma najbolj približala izjemna monografija Vipavska – barve, vonji, okusi. Najlepši poklon Vipavski dolini, odličen spominek in dragoceno darilo.

Na 352 straneh bogato opremljena monografija prinaša več kot 700 vrhunskih fotografij ter izčrpno predstavitev vinarjev, gostiln, kuharskih receptov in še nekaterih vinsko-kulinaričnih zakladov Vipavske doline. Skrbno izbrana vsebina je odlično oblikovana. Avtor fotografij je Marijan Močivnik. Monografija Vipavska je ena najlepših knjig o vinskih deželah.