Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Pohodniška pot

Pot na Poldanovec

Poldanovec je s svojo obliko posebnež v Trnovskem gozdu – njegova severovzhodna stena je porasla z jelko in bukvijo, medtem ko je severozahodni del skalnat in strmo pada v dolino Trebuše.

Izhodišče: Lokve, parkirišče v središču vasi.

Lokve, kjer je izhodišče poti, so v vseh letnih časih priljubljena izletniška točka. Vas se nahaja v osrčju Trnovskega gozda in ponuja številne možnosti za preživljanje aktivnega prostega časa.   

Izhodišče poti je na Lokvah, na parkirišču v središču vasi. Od tu vodi pot po asfaltni cesti v smeri Lazne. V drugem križišču asfaltne in makadamske poti zavijemo desno na gozdno makadamsko cesto. Pot se vzpenja do sedla pod Mojskim vrhom (1313 m). Od tu prvič uzremo poraščen hrbet Poldanovca ter njegov skalnati severozahodni del, ki strmo pada v dolino Trebuše – s svojo silhueto je pravi posebnež v Trnovskem gozdu. Po rahlem spustu pridemo do križišča, kjer nadaljujemo po levi poti vse do odcepa, kjer pričenja steza na Poldanovec. Vrh Poldanovca (1299 m) ponuja v lepem vremenu prekrasen razgled. Previdni moramo biti na zdrse, saj je njegova severna stena prepadna in najbolj drzna v Trnovskem gozdu. Priporočena je pohodniška obutev. Z vrha se vračamo nazaj po isti poti. Pot si podaljšamo, če po gozdni cesti obkrožimo Mojsko drago. 

Podatki

Težavnost: lažja
Dolžina: 11,4 km
Trajanje: 3 h 30 min
Vzpon: 330 m
Spust: 330 m
Min. višina: 974 m
Max. višina: 1299 m