Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Padalstvo in letenje

Vznemirljivi poleti nad dolino

Kdor je vsaj enkrat poletel nad Vipavsko dolino, se bo želel vrniti znova in znova. Dolina in obronki vzpetin so pravi raj za prosto letenje z jadralnimi padali in zmaji, ljubitelje letal pa prijazno sprejme  športno letališče v Ajdovščini. Z višine je Vipavska dolina še lepša. Kako blizu so v resnici morje, Alpe in Dolomiti, ko se dvigneš nad običajne poti …

  • Letimo. Vse leto.

    Obzorja so vsak dan drugje

    Prosto letenje je neopisljiva strast. Ko padalci in zmajarji razpnejo svoja svilena krila in si kot ptice prisvojijo nebo, lahko obzorja izbirajo sami. V popolnem sozvočju z naravo, ki jim edina postavlja omejitve. Naravne danosti v Vipavski dolini ustvarjajo odlične pogoje za prosto letenje vse leto. In kakor se ptice vračajo v svoje gnezdo, se zaradi nepozabnih izkušenj letalci vedno znova vračajo v Vipavsko dolino.

  • Letimo. Vse leto.

    Z druge perspektive

    Ko vas želja po raziskovanju in občudovanju naravnih lepot pripelje v Vipavsko dolino, lahko v vsakem letnem času odkrijete nešteto drugačnosti. In ko vas zamikajo tudi drugačne perspektive, se nad Vipavsko dolino lahko preprosto dvignete. Bi se odločili za vznemirljiv polet v tandemu z jadralnim padalom ali bi raje izbrali nekoliko lagodnejši panoramski polet s športnim letalom? Izkušnja bo v vsakem primeru nepozabna.

Letenje kot način življenja

Prosto letenje je v Vipavski dolini že tako običajno, da boste v jasnem vremenu lahko kjerkoli srečali človeka, ki nosi ogromen nahrbtnik s svojim padalom. Morda se je na izletišče podal peš, ali pa je za pristanek izbral enega od travnikov zunaj uradnih pristajališč. Tudi jadralni zmaji na strehah avtomobilov so nekaj povsem vsakdanjega. Vipavska dolina letalcem ne nudi le odličnih pogojev za letenje, temveč tudi prijazen drugi dom, ko iščejo najlepše priložnosti za letenje.