Top doživetja
Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Kolesarjenje

Nepozabna doživetja na kolesu

Kolesarji trdijo, da pravo drugačnost Vipavske doline doživiš le na kolesu. Legendarni cestni vzponi in spusti, kjer je že dvakrat potekala celo etapa slovitega Gira d'Italia, pa tudi spoštljive strmine gorskih poti, so izziv, ki bi ga moral enkrat izkusiti vsak aktiven kolesar. Tudi manj zahtevne kolesarske poti po dolini in Vipavskih gričih vas ne bodo pustile ravnodušnih. Za vsakogar in v vsakem letnem času ima Vipavska dolina kolesarsko pot, ki jo je vredno doživeti.

Spletna aplikacija Vipava Valley Outdoor

Izbrane kolesarske in pohodniške poti z opisom zanimivih točk ob poti

Kolesarjenje za izzivalce in začetnike

Izjemna raznolikost kolesarskih poti je Vipavsko dolino postavila na zemljevid najbolj zaželenih kolesarskih destinacij v Sloveniji.

Če iščete nove izzive, ste na pravi poti. V Vipavski dolini boste na cestah in gorskih enoslednicah našli dovolj pravih strmin za resne preizkuse vzdržljivosti. Tudi pri dolžinah poti ne boste v zadregi, saj lahko vipavskim kolesarskim potem dodate tudi kraške ali celo italijanske. Vipavska dolina je odlično izhodišče za daljše kolesarske podvige v različne smeri.

Kolesarjem je v dolini na voljo tudi veliko manj zahtevnih poti. Ob rekah in ob vznožju Vipavskih gričev lahko tudi manj izkušeni in mlajši kolesarji najdejo prave poti za svoje kolesarske užitke. Speljane so tako, da so primerne tudi za družine z otroki. Vsaka od poti vas slej ko prej pripelje do ene od vipavskih turističnih kmetij, kjer vam bodo z veseljem ponudili okrepčilo.