Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Aktivno

Vse drugače. Vse leto.

Mnogi, ki so že obiskali Vipavsko dolino, so preprosto navdušeni nad številnimi možnostmi za aktivno preživljanje prostega časa, rekreacijo in športni trening. Hoja in plezanje, kolesarjenje in prosto letenje, raziskovanje podzemnih jam, ribištvo, jahanje …  Vse je na voljo.

Še bolj kot bogastvo različnih možnosti pa obiskovalce doline navdušijo njena pristnost, prijaznost in presenetljiva kulinarika. Res je, s svojim najljubšim športom se lahko ukvarjate marsikje, toda Vipavska dolina ponuja več. Njeni griči in vzpetine, njeni kraji in ljudje vas vabijo v edinstveno drugačnost in obljubljajo nepozabna doživetja. Vse leto.

 

 • Kolesarimo. Vse leto.

  Izberite svojo pot

  Vas privlači lagodna vožnja ali nenehno iščete večje izzive? Na cestah in gorskih poteh, v dolini, med njenimi griči in na vzpetinah, v gozdovih in na visokih planotah, povsod so speljane kolesarske poti, ki vse leto vabijo v nova doživetja. Ni pomembno katero pot boste izbrali. Kolesarski dan lahko vedno zaključite v eni od vipavskih vasi, kjer boste na turistični kmetiji ali v lokalni gostilni tudi okusili nepozabno drugačnost.

 • Hodimo. Vse leto.

  Odkrijte slikovito drugačnost

  Med vinogradi in sadovnjaki Vipavskih gričev, na različno strmih pobočjih nad dolino in vse do visokih vrhov boste našli izjemno slikovite poti, ki vas bodo vodile do zanimivih odkritij in prijetnih doživetij. Odprite se novim priložnostim, ujemite trenutek za najlepšo fotografijo, obogatite svojo zakladnico pohodniških spominov. Od pomladi do nove pomladi. Vse leto.

 • Letimo. Vse leto.

  Med ptice, v nebo

  Si želite poleteti? Na robovih visokih planot nad Vipavsko dolino vas pričakujejo naravna vzletišča, ki ljubiteljem prostega letenja vse leto omogočajo razpeti krila in zajadrati v nebo. Tudi če sami niste vešči letenja, lahko poletite v tandemu in uživate v razgledih daleč preko meja doline. Vipavska dolina je pravi raj za nepozabne vzlete in odlično izhodišče za dolge prelete. Vse leto.

 • Plezamo. Vse leto.

  Izkusite drugačno smer

  V sončnih stenah nad Vipavsko dolino so ljubitelji športnega plezanja in alpinizma označili že na stotine različnih smeri, a se še vedno vračajo, da bi preplezali nove ali raziskovali drugačnost teh priljubljenih plezališč. V vseh letnih časih lahko v naravnih stenah, na balvanih in v umetnih stenah plezalci najdejo svojo priložnost za drugačen izziv.

Drugačna doživetja