Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

Lakeness festival glasbe

Največji glasbeni festival v Vipavski dolini​

Ob jezeru v Volčji Dragi so člani Društva mladi Renče-Vogrsko uredili slikovito prizorišče, ki so ga poimenovali Lakeness. V idiličnem okolju, ob jezeru, obdanem z drevesi, so pred nekaj leti začeli organizirati festival glasbe, športa in zabave, ki je kmalu prerasel v najbolj odmeven poletni dogodek v Vipavski dolini.

Mladim je uspelo sestaviti zanimiv poletni program dogajanja, ki ob jezero v Volčji Dragi privablja različno občinstvo vseh starosti. Od konca maja do prvih dni septembra je največji del dogajanja posvečen glasbi. Na koncertih ob koncih tedna lahko na prizorišču Lakeness prisluhnete jazzu, rocku, elektronski in akustični glasbi, slovenskim zimzelenim uspešnicam in tudi še neuveljavljenim okoliškim glasbenim skupinam.

V okviru festivala prirejajo tudi športne aktivnosti, kot sta supanje in kolesarjenje po Vipavski dolini, pa tudi glasbene delavnice, kuharske tečaje, vipavsko tržnico domačih izdelkov in še mnogo več. Festival daje poseben pomen reki Vipavi, ob njenih bregovih je nastalo novo glasbeno prizorišče in tam potekajo tudi nekateri festivalski dogodki.

Vrhunec festivala predstavlja 4-dnevni koncert v avgustu, na katerem bodo nastopile zvezde slovenske in tuje glasbene scene. Obiskovalcem tega koncerta bo na voljo tudi brezplačen kamp.

Festival Lakeness je v zadnjih letih v Vipavsko dolino prinesel svež kulturni poletni utrip.

Program 2019

Lakeness festival glasbe, 15. 6. – 31. 8. 2019

Volčja Draga, ob jezeru

www.facebook.com/lakeness