Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Top doživetja
x

100 UTVV – Ultra-trail Vipavska dolina

Izziv za najbolj vzdržljive

Vipavska dolina je kot ustvarjena za športe v naravi. Posebej priljubljena je med gorskimi tekači in gorskimi kolesarji, saj vse leto nudi odlične pogoje za trening in športne užitke. Ni naključje, da je prav v Vipavski dolini zaživel odmeven mednarodni dogodek 100 UTVV – Ultra-trail Vipavska dolina, ki združuje tekmovanja v gorskem in mestnem teku. Dolina, strma pobočja, visoke planote in griči vsako pomlad ponudijo velik športni in tudi vzdržljivostni izziv številnim tekmovalcem z vsega sveta, ki se v Vipavsko dolino radi vračajo tudi zaradi prijaznih ljudi in odlične gastronomije.

Najbolj odmevno in tudi najbolj množično tekmovanje je Gorski ultramaraton Vipavska dolina, ki je z najdaljšo kategorijo 106 km resnično velik preizkus za tekmovalce in izjemno doživetje za njihove navijače. Ultra preizkušnja ponuja skupaj 5550 metrov vzpona.

Gorski ultramaraton je speljan preko najvišjih vrhov nad Vipavsko dolino ter po njenih s trto obraslih gričih. Gorske tekače lahko spremljate ob poti in jih pričakate na eni od postojank, ki so urejene v gorskih kočah, na turističnih kmetijah in pri vinarjih. Tekmovalne proge in postojanke posameznih tekmovanj lahko najdete tukaj.

Program 2018

100 UTVV – Ultra-trail Vipavska dolina (gorski ultramaraton), 11.–13. 5. 2018

Kategorije:
UT 100 (106 km): start ob 6.00, Ajdovščina
UT 50 (51 km): start ob 8.00, Vipavski Križ
T 30 (30 km): start ob 10.00, Goče
CR 10 (11 km): start ob 9.00, Ajdovščina

Informacije: www.ultratrail.si