Informacije Spletne kamere Vreme Dogodki
Super doživetja
x

Festival 360° Vipavska dolina

Izziv za najbolj vzdržljive

Vipavska dolina je kot ustvarjena za športe v naravi. Posebej priljubljena je med gorskimi tekači in gorskimi kolesarji, saj vse leto nudi odlične pogoje za trening in športne užitke. Ni naključje, da je prav v Vipavski dolini zaživel odmeven mednarodni dogodek Festival 360° Vipavska dolina, ki združuje tekmovanja v gorskem kolesarjenju in gorskem teku. Dolina, strma pobočja, visoke planote in griči vsako pomlad ponudijo velik športni in tudi vzdržljivostni izziv številnim tekmovalcem z vsega sveta, ki se v Vipavsko dolino radi vračajo tudi zaradi prijaznih ljudi in odlične gastronomije.
Najbolj odmevno in tudi najbolj množično tekmovanje je Gorski ultramaraton Vipavska dolina, ki je z najdaljšo kategorijo 110 km resnično velik preizkus za tekmovalce in izjemno doživetje za njihove navijače. Ultra preizkušnja ponuja skupaj 5.550 metrov vzpona, leta 2016 jo je zmagovalec in rekorder proge premagal v 12 urah in 8 minutah.
Gorski ultramaraton in gorsko kolesarsko tekmovanje sta speljana preko najvišjih vrhov nad Vipavsko dolino ter po njenih s trto obraslih gričih. Gorske tekače in gorske kolesarje lahko spremljate ob poti in jih pričakate na eni od postojank, ki so urejene v gorskih kočah, na turističnih kmetijah in pri vinarjih. Tekmovalne proge in postojanke posameznih tekmovanj lahko najdete tukaj.

Program 2017 

MTBVV – Gorsko kolesarjenje Vipavska dolina 23. 4. 2017
Kategorije:
MTB 30 (35 km) je namenjena družinam z otroki
MTB 50 (50 km) pelje kolesarje po vinorodnih poteh
MTB 80 (84km) pot obkroži Vipavsko dolino

100 UTV – Gorski ultramaraton Vipavska dolina 29. – 30. 4. 2017
Kategorije:
UT 100 (106 km): iz Ajdovščine na Goro, po Robu mimo Otliškega okna na najvišji vrh proge – Mali Golak (1495 m), čez Čaven in Kucelj nazaj v dolino
T 50 (50 km): iz Vipavskega Križa po južnih obronkih Vipavske doline
T 25 (25 km): vzpon na Nanos – Pleš, tek skozi gozd in spust na Gradišče pri Vipavi

Cilj vseh gorskih tekov je v Kampu Tura na Gradišču pri Vipavi.

Informacije: http://360vv.si/