Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Super doživetja
x

Dogodki

Pristna doživetja v Vipavski dolini

Vse leto, od zgodnje pomladi do zime, v Vipavsko dolino vabijo številni in zelo različni dogodki. Posebej priljubljene so tradicionalne prireditve, ki ohranjajo izročilo ter predstavljajo lokalno vinsko kulturo in kulinariko. V zadnjih letih pa je v dolini vse več zanimivih športnih dogodkov, tudi s področja ekstremnih in adrenalinskih športov, ki privlačijo veliko navdušencev.

Številni aktivni udeleženci in obiskovalci dogodkov se v Vipavsko dolino radi vračajo, zato je večina dogodkov tradicionalnih, nekateri pa obstajajo že desetletja.

Dobrodošli v dolini nepozabnih doživetij!

Pretekli dogodki

Kulinarični mesec Okusi Vipavske

21. 4. - 21. 5. 2017

t: +386 (0)5 365 36 03
ra.rod@siol.net
www.okusi-vipavske.si
Pod okriljem prireditve Okusi Vipavske vsako leto poteka Kulinarični mesec. Od konca aprila do konca maja številne restavracije, gostilne in turistične kmetije v Vipavski dolini ponudijo izbrane jedi iz lokalnih pridelkov.
Datum: 21. 4. - 21. 5. 2017
Več

Rally Vipavska dolina

Največji športni dogodek v Vipavski dolini z več kot 90 km spektakularnih hitrostnih preizkušenj in nočnim superspecial preizkusom v centru Ajdovščine ob progi pritegne na tisoče obiskovalcev.
Datum: 21. - 22. 4. 2017
Več
 • Zanimivo. Vse leto.

  Festival 360° Vipavska dolina

  Ta izjemno zanimiv športni festival združuje tri dogodke: Plezanje Vipavska dolina, Gorsko kolesarjenje Vipavska dolina in Gorski ultramaraton Vipavska dolina. Dva vikenda ob koncu aprila Vipavska dolina gosti izjemne športnike, ki so v tukajšnje gorske proge in plezalne stene preprosto zaljubljeni.

 • Zanimivo. Vse leto.

  Okusi Vipavske

  Največji festival vina in kulinarike Vipavske doline poteka na dvorcu Zemono pri Vipavi. V izjemnem ambientu renesančnega dvorca lahko obiskovalci vsako leto, v začetku maja, okušajo izbrana vina in prisluhnejo zanimivim predstavitvam. V okviru festivala poteka tudi Kulinarični mesec Okusi Vipavske, ko številne restavracije in turistične kmetije v Vipavski dolini ponujajo jedi, pripravljene iz domačih pridelkov. Festival vsako leto pritegne številne obiskovalce iz Slovenije in tujine.

 • Zanimivo. Vse leto.

  Vinski hrami Vipavske doline

  Izviren vipavski sklop prireditev Vinski hrami Vipavske doline med martinom in božičem tradicionalno poteka v času, ko nov letnik vina že lahko pokaže svoj karakter. Prireditve potekajo ob koncih tedna, ko vinarji in njihova naselja predstavljajo svoja vina in domače jedi, predstavitve pa obogatijo s kulturnimi in umetniškimi vsebinami.

 • Zanimivo. Vse leto.

  WOTR

  WOTR je kratica za Wajdušna Obstacle Trail Run. To je izjemno zanimiv tek čez ovire v naravi in po mestu Ajdovščina. Za tekmovalce WOTR ni bitka s časom, ampak s samim seboj. Je preizkus moči, spretnosti in vzdržljivosti, hkrati pa sodobna oblika aktivnega druženja, prijateljstva in sodelovanja. Dogodek je zelo privlačen tudi za obiskovalce, ki uživajo ob nenavadnih podvigih tekačev.

 • Zanimivo. Vse leto.

  Pohod po Vertovčevih poteh

  Daleč najbolj poznan organiziran pohod v Vipavski dolini je namenjen ohranjanju izročila in spoznavanju vinske kulture. Vsako leto, prvo nedeljo po martinovi nedelji, se pohodniki množično podajo med vasi zgornje Vipavske doline, kjer je delal in živel duhovnik, poljudnoznanstveni pisec in učitelj Matija Vertovec. V vaseh ob poti domačini pripravijo razstave in pokušine, posebej slovesno pa je na cilju v Šmarjah, kjer po maši pripravijo družabno srečanje s kmečko tržnico.