Informacije Tema meseca Vreme Dogodki
Super doživetja
x

WOTR – tek z ovirami 

Posebna športna preizkušnja in odlično druženje

Tik nad mestom Ajdovščina, kjer izvira divja reka Hubelj in v zgornjem toku navdušuje s svojo slikovito strugo, kjer se začenjajo strma pobočja Gore, prepredena s priljubljenimi pešpotmi, so odlični naravni pogoji za rekreacijo. Prav tu, v Športnem parku Pale in njegovi razgibani okolici, se vsako leto odvija ena najbolj atraktivnih športnih prireditev v Vipavski dolini.

WOTR, kratica za Wajdušna Obstacle Trail Run, je tek čez ovire v naravi in po mestu Ajdovščina. 10 kilometrov dolga preizkušnja je speljana po stezah in poteh, vodi na vzpetine, čez reko in tudi v mesto, vse do rimskega obzidja in nazaj na izhodišče. Prepredena je z različnimi ovirami. Tekmovalci morajo med tekom premagati pregrade, s spoprijeti s cevmi, mrežami, vrvmi, avtomobilskimi gumami, balami sena in blatom, se potopiti v tolmune mrzlega Hublja, spustiti čez mokre drsalnice in še marsikaj.
Zanimiv tek z ovirami pritegne ob progo tudi številne gledalce, ki pomagajo ustvariti izjemno vzdušje. Dogajanje popestri tudi športna tržnica.

Program 2017 

 
WOTR, 2. 9. 2017 
Ajdovščina, Športni park Pale
 
8:00–9:00  Sprejemanje zadnjih prijav na WOTR
9:00  Športna tržnica
10:00  Start WOTR 2017
14:00  Uradni zaključek WOTR 2017
 
Na prizorišču sočasno poteka tudi Pivomanija, namenjena ljubiteljem obrtno varjenega piva.
Po zaključku tekmovanja WOTR se v Športnem parku Pale prične evropska tekma discipline Four cross v okviru Kolesarskega festivala Ajdovščina.
 
Informacije: www.wotr.si